0 0
Risotto – reteta de baza

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 cana Orez
500ml Zeama de carne
1 Ceapa verde
2 Catei usturoi
1 pahar Vin alb
50g Parmezan
Unt
Ulei de masline
Sare
Piper

Risotto – reteta de baza

  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Risotto este o mancare de orez italiana, preparata treptat cu zeama de carne (pui, vita). Ingredientele de baza sunt orez, ceapa, usturoi, parmezan, dar mai pot fi adaugate si alte legume taiate marunt (de exemplu ciuperci, ardei). Poate fi servit atat ca si aperitiv dar si ca garnitura pentru alte retete pe baza de carne.

Zeama de carne se cumpara de la magazin sau o faceti chiar voi si sa o pastrati la frigider, in congelator, atunci cand ati fiert carne pentru alte mancaruri (fripturi) si nu v-a trebuit zeama.

Pasi

1
Gata

Spalati bine orezul intr-un vas, pana cand nu mai iese praful din el.

2
Gata

Curatati ceapa si cateii de usturoi si tocati-le marunt. Cateii de usturoi ii puteti da pe o razatoare mica.

3
Gata

Puneti o oala incapatoare pe aragaz, la foc mediu. Adaugati ulei de masline.

4
Gata

In oala incinsa adaugati orezul, ceapa si cateii de usturoi, putina sare si caliti putin. Adaugati vinul alb si putina zeama de carne, cat sa acopere orezul. Amestecati continuu. Cand scade, adaugati iarasi zeama si amestecati. Tot asa pana cand orezul se umfla. Daca nu aveti suficienta zeama, adaugati apa.

5
Gata

Cand orezul este fiert, puneti o lingura de unt si parmezanul si amestecati. Trebuie sa obtineti o textura cremoasa, dar boabele de orez sa fie fierte insa ferme.

Mihai Preda

anterior
Omleta simpla
urmator
Varza calita
anterior
Omleta simpla
urmator
Varza calita

Adauga comentariu