0 0
Rosii la borcan

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

3kg Rosii coapte
Sare
Ulei

Rosii la borcan

  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Iarna nu prea gasim rosii mai de soi, marea majoritate sunt importate si nu prea au gust. Daca insa vreti sa aveti si in sezonul rece rosii gustoase pe care sa le folositi la diverse preparate (ciorbe, tocanite, paste etc), puteti sa va pregatiti din timp punand rosii la borcan si apoi pastrandu-le in camara.

Rosiile trebuie sa fie bine coapte. Nu este nevoie sa adaugati niciun fel de conservant. Putina sare si putin ulei sunt suficiente.

Pasi

1
Gata

Pregatirea rosiilor

Spalati bine rosiile si curatati-le.

2
Gata

Taiati rosiile cubulete potrivite, cam de 1 cm. Puneti-le intr-un bol mare. Adaugati putina sare si cateva linguri de ulei

3
Gata

Pregatirea borcanelor

Spalati borcanele bine si sterilizati-le in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.

4
Gata

Umpleti borcanele cu rosii si strangeti bine capacul

5
Gata

Vidarea

Fierbeti borcanele in bain-marie sau dati-le la cuptor, intr-o tava cu apa, timp de 30-40 de minute, pana cand capacele "se trag".

6
Gata

Cand s-au racit verificati daca sunt toate capacele trase. Daca nu sunt, inlocuiti capacele si repetati procedeul de fierbere/vidare.

7
Gata

Etichetati si puneti in camara.

mihpre

anterior
Quiche cu pui si praz
anterior
Quiche cu pui si praz

Adauga comentariu