Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 kg Scoici (midii)
1 pahar Vin alb
1-2 catei Usturoi
Patrunjel

Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)

  • 30
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Acum cativa ani, in august, am fost in Paris la niste prieteni. Discutand printre altele si despre mancare, am vrut sa mergem la un restaurant sa mancam scoici insa, din pacate nu era sezonul lor. Am aflat atunci ca scoicile proaspete se mananca in lunile cu “R”, adica lunile care au litera “R” in nume (ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie), adica lunile mai reci ale anului.

Reteta aceasta este de la sora mea, Monica.

Steps

1
Done

Scoicile trebuie sa fie inchise, cele deschise se arunca. Se pregatesc: li se smulge barba/mustatile si se curata bine cu o perie sau un burete de sarma. Se pun intr-un castron cu apa rece

2
Done

Intr-o oala mare, cu capac, se pune paharul de vin alb si usturoiul zdrobit si se aduce la punctul de fierbere. Se pun scoicile si se acopera oala cu capacul.

3
Done

Se lasa 3-5 minute si se scutura oala, ca scoicile sa se desprinda.

4
Done

Se servesc imediat cu patrunjel si cu o felie de paine. Scoicile care nu s-au desfacut nu se mananca.

mihpre

supa de pui cu galuste
previous
Supa de pui cu galuste
tocanita cu ciuperci
next
Tocanita cu ciuperci
supa de pui cu galuste
previous
Supa de pui cu galuste
tocanita cu ciuperci
next
Tocanita cu ciuperci

Add Your Comment