Seminte de dovleac coapte la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3-400 grame Seminte de dovleac uscate
1 jumatate de lingurita Sare
1 jumatate de ceasca Apa

Seminte de dovleac coapte la cuptor

  • 20 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Cand eram mic taica-meu ma lua cu el la meciuri, pe stadion. Lucrand la echipa de transmisiuni de la PTTR avea intrarea libera. De fiecare data imi lua seminte de floarea soarelui sau de dovleac de la tigancile care le vindeau la cornet.

Bunica pastra si ea semintele de la dovleac. Dupa ce le usca le punea pe un ziar sau intr-o punga de hartie. In duminicile cand nu aveam prajituri, mama ne facea floricele de porumb sau seminte de dovleac coapte la cuptor.

Steps

1
Done

Amestecati sarea cu apa si faceti o saramura intr-o ceasca.

2
Done

Intr-un castron mai mare puneti semintele. Turnati peste ele saramura si amestecati bine cu o lingura sau cu mana, astfel incat sa se inmoaie toate semintele.

3
Done

Incingeti cuptorul la 180 grade.

4
Done

Rasturnati semintele intr-o tava si intindeti-le uniform in toata tava. Dati la cuptor 3-5 minute. Scoateti tava si apoi cu o paleta de lemn rasturnati semintele. Puneti iar la cuptor si repetati procedeul de cateva ori, pana cand semintele se rumenesc frumos.

5
Done

Serviti cu o bere rece

mihpre

clatite-cu-dulceata
previous
Clatite cu dulceata sau cu gem
tarta-cu-praz
next
Tarta cu praz si pui
clatite-cu-dulceata
previous
Clatite cu dulceata sau cu gem
tarta-cu-praz
next
Tarta cu praz si pui

Add Your Comment