0 0
Socata

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
8-10 buc Flori de soc
100g/litru de apa Zahar
2 Lamai
3 litri Apa

Socata

  • 10 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Socata poate fi preparata atat primavara, atunci cand infloreste socul, dar si in restul anului, daca puneti la uscat florile de soc si le pastrati intr-o cutie de carton, aerisita, desi nu vor mai avea acelasi parfum.

Am vazut mai multe retete, diferenta fiind ingredientele care se adauga (pe langa florile de soc, lamaia si indulcitorul): drojdie, zahar sau miere, stafide.

Reteta aceasta este cea de baza.

Pasi

1
Gata

Spalati bine un borcan de 3 litri.

2
Gata

Puneti florile in borcan si adaugati zaharul (sau mierea) si lamaile, taiate rondele. Daca folositi drojdie (7-10g) si stafide (150g), adaugati-le tot acum.

3
Gata

Adaugati apa cat jumatate de borcan si amestecati pana cand zaharul se topeste. Puneti restul de apa astfel incat sa umpleti borcanul si inchideti capacul.

4
Gata

Puneti borcanul in balcon sau intr-un loc insorit. Timp de 3-4 zile desfaceti capacul si amestecati continutul de 2 ori pe zi.

5
Gata

Atunci cand considerati ca este gata (unii prefera sa o lase mai mult timp pana cand incepe a piste putin la limba) strecurati socata intr-un vas incapator si puneti sucul in sticle. Dati apoi la frigider si serviti cand aveti chef ;)

mancare de mazare cu carnati
anterior
Mancare de mazare cu carnati
ciorba-de-curcan
urmator
Ciorba de curcan
mancare de mazare cu carnati
anterior
Mancare de mazare cu carnati
ciorba-de-curcan
urmator
Ciorba de curcan

Adauga comentariu