Sos barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 ceasca Zahar brun
1 ceasca Ketchup
1/2 ceasca Otet din vin rosu
1/2 ceasca Apa
2 linguri Boabe mustar
2 lingurite Boia (paprika)
1 lingurita Sare
1 lingurita Piper negru
1/2 lingurita Piper rosu

Sos barbecue

  • 15 min
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Sos barbecue este unul dintre cele mai folosite sosuri atunci cand vine vorba despre preparatele din carne facuta la gratar sau la cuptor. Este excelent pentru costite, friptura, burgeri si, de ce nu, cartofi prajiti.

Originea sosului nu este certa, dar se pare ca a aparut odata cu primele colonii din America, in secolul 17.  Cea mai mare popularitate o cunoaste in SUA, aici aparand diverse variatii in functie de zona.

Reteta initiala a continut doar otet de vin, sare si piper insa cu timpul au fost adaugate si alte ingrediente precum sosul de rosii, sosul Worchester, mustar etc.

Reteta de mai jos se prepara la rece insa, daca vreti sa devina mai gros, puteti sa il puneti intr-o oala pe aragaz, la foc mic, si sa amestecati in el pana cand scade.

Steps

1
Done

Puneti toate ingredientele intr-un blender si amestecati pana cand totul devine o pasta.

2
Done

Daca vi se pare prea fluid, puneti sosul intr-o oala la foc mic pe aragaz, amestecati usor pana cand scade si ajunge la consistenta pe care o doriti.

mihpre

previous
Prajitura cu dude
aripioare de pui la cuptor cu sos barbecue
next
Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue
previous
Prajitura cu dude
aripioare de pui la cuptor cu sos barbecue
next
Aripioare de pui la cuptor, cu sos barbecue

Add Your Comment