Sos salsa pentru Nachos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 Ardei capia
2 legaturi Ceapa verde
3-4 Ceapa rosie sau alba
4-5 Rosii
2 Ardei iuti Daca nu doriti sos iute, nu puneti
Sare
Piper
2 linguri Curry madras Daca nu doriti sos iute, nu puneti
1 lingura Turmeric
1 lingura Ardei iute maruntit Daca nu doriti sos iute, nu puneti
100ml Vin rosu
1 lingura Miere
5-6 catei Usturoi

Sos salsa pentru Nachos

  • 40 minute
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Inainte de a “inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul de multa sare si conservanti, m-am decis sa-mi prepar eu singur sosul acesta, la fel cum se procedeaza cu conservele de legume pentru iarna. Rezultatul il puteti testa si voi, urmand pasii de mai jos, iar reteta de Nachos o gasiti aici.

Steps

1
Done

Mai intai trebuie sa va decideti daca doriti sosul picant sau nu. Daca nu vreti picant, eliminati din lista de ingrediente ardeii iuti si curry madras (puteti pune curry dulce).

2
Done

Spalati bine legumele si curatati ceapa si usturoiul de coaja.

3
Done

Scoateti semintele de ardei si taiati-i cubulete mici de jumatate de centimetru. Taiati rosiile cubulete. Ceapa verde se taie rondele, la fel ca si usturoiul. Daca nu va place sa simtiti bucati mari de usturoi in gura, puteti da usturoiul pe razatoare. Taiati ceapa rosie/alba marunt.

4
Done

Intr-o oala incapatoare puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le la foc mic. Adaugati ardeii si in cele din urma rosiile. Puneti mirodeniile, vinul si mierea si lasati la fiert la foc mic, cam 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.

Ideea e sa nu firbeti totul prea mult, altfel se va face o pasta. In compozitie, ardeiul si pe cat posibil rosiile trebuie sa ramana bucatele.

mihpre

previous
Chili con carne
next
Orez cu legume
previous
Chili con carne
next
Orez cu legume

Add Your Comment