Ingrediente
Compozitia de mere
- 1.5kg Mere
- Scortisoara
- 4 linguri Zahar
- 100ml Vin rosu
Aluatul
- 250g Faina
- 50g Lapte
- 150g Unt
- 1 lingurita Sare
- 2 Galbenusuri
Crema de vanilie
- 1 plic Crema de vanilie
- 500ml Lapte
Instructiuni si detalii
Tarta cu mere si crema de vanilie este un desert relativ simplu, care nu are prea multe ingrediente. Crusta (sau aluatul pentru tarta) poate fi folosit si in altfel de combinatii de tarta cu alte fructe (pere, prune, fructe de padure etc.). Pentru o tava de 26cm masurile de mai jos trebuie puse cu exactitate. In schimb nu o sa supere nimeni daca puneti mai multe fructe sau, dupa gust, scortisoara.
Pasi
1 Gata | Incalziti cuptorul la180 grade. |
2 Gata | Se curata merele de coaja si se scoate interiorul. Se dau pe razatoarea mare. |
3 Gata | |
4 Gata | Amestecati faina cu 1 lingura de zahar, sarea si galbenusurile. Puneti laptele si incepeti sa framantati. Adaugati apa daca este nevoie, pana cand obtineti o coca moale, dar care nu se "prinde". Cu un sucitor intindeti coca foaie subtire. Ungeti o tava de tarta cu unt si asezati foaia de aluat inauntru pe toata suprafata. |
5 Gata | |
6 Gata | Faceti crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Incalziti putin laptele. Intr-o cana puneti praful din plic si adaugati 3-4 linguri de lapte. Amestecati pana se omogenizeaza si apoi puneti compozitia in oala in care se incalzeste laptele. Laa foc mic amestecati cu un tel pana cand crema se omogenizeaza. Opriti aragazul si lasati sa se raceasca putin. |
7 Gata |