• Acasa
  • Tarta cu mere si crema de vanilie
0 0
Tarta cu mere si crema de vanilie

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Compozitia de mere
1.5kg Mere
Scortisoara
4 linguri Zahar
100ml Vin rosu
Aluatul
250g Faina
50g Lapte
150g Unt
1 lingurita Sare
2 Galbenusuri
Crema de vanilie
1 plic Crema de vanilie
500ml Lapte

Tarta cu mere si crema de vanilie

  • 50 minute
  • Medie

Ingrediente

  • Compozitia de mere

  • Aluatul

  • Crema de vanilie

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Tarta cu mere si crema de vanilie este un desert relativ simplu, care nu are prea multe ingrediente. Crusta (sau aluatul pentru tarta) poate fi folosit si in altfel de combinatii de tarta cu alte fructe (pere, prune, fructe de padure etc.).  Pentru o tava de 26cm masurile de mai jos trebuie puse cu exactitate. In schimb nu o sa supere nimeni daca puneti mai multe fructe sau, dupa gust, scortisoara.

 

Pasi

1
Gata

Incalziti cuptorul la180 grade.

2
Gata

Se curata merele de coaja si se scoate interiorul. Se dau pe razatoarea mare.

3
Gata

Intr-un wok sau cratita puneti vinul si 3 linguri de zahar si scortisoara. Fierbeti putin pentru ca alcoolul din vin sa se evapore si zaharul sa se topeasca. Puneti apoi merele date pe razatoare si amestecati pana cand se calesc.

4
Gata

Amestecati faina cu 1 lingura de zahar, sarea si galbenusurile. Puneti laptele si incepeti sa framantati. Adaugati apa daca este nevoie, pana cand obtineti o coca moale, dar care nu se "prinde". Cu un sucitor intindeti coca foaie subtire. Ungeti o tava de tarta cu unt si asezati foaia de aluat inauntru pe toata suprafata.

5
Gata

Puneti merele calite in tava si intindeti uniform in toata tava. Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand se coace coca.

6
Gata

Faceti crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Incalziti putin laptele. Intr-o cana puneti praful din plic si adaugati 3-4 linguri de lapte. Amestecati pana se omogenizeaza si apoi puneti compozitia in oala in care se incalzeste laptele. Laa foc mic amestecati cu un tel pana cand crema se omogenizeaza. Opriti aragazul si lasati sa se raceasca putin.

7
Gata

Cand merele si coca s-au copt scoateti din cuptor si lasati 10 minute la racit. Puneti apoi crema deasupra si intindeti uniform peste mere. Dati la racit timp de jumatate de ora.

Mihai Preda

pastrav la cuptor
anterior
Pastrav la cuptor
dovleac-miere-nuci
urmator
Dovleac cu miere si nuca
pastrav la cuptor
anterior
Pastrav la cuptor
dovleac-miere-nuci
urmator
Dovleac cu miere si nuca

Adauga comentariu