• Home
  • Tarta cu mere si crema de vanilie
Tarta cu mere si crema de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Compozitia de mere
1.5kg Mere
Scortisoara
4 linguri Zahar
100ml Vin rosu
Aluatul
250g Faina
50g Lapte
150g Unt
1 lingurita Sare
2 Galbenusuri
Crema de vanilie
1 plic Crema de vanilie
500ml Lapte

Tarta cu mere si crema de vanilie

  • 50 minute
  • Medium

Ingredients

  • Compozitia de mere

  • Aluatul

  • Crema de vanilie

Directions

Share

Tarta cu mere si crema de vanilie este un desert relativ simplu, care nu are prea multe ingrediente. Crusta (sau aluatul pentru tarta) poate fi folosit si in altfel de combinatii de tarta cu alte fructe (pere, prune, fructe de padure etc.).  Pentru o tava de 26cm masurile de mai jos trebuie puse cu exactitate. In schimb nu o sa supere nimeni daca puneti mai multe fructe sau, dupa gust, scortisoara.

 

Steps

1
Done

Incalziti cuptorul la180 grade.

2
Done

Se curata merele de coaja si se scoate interiorul. Se dau pe razatoarea mare.

3
Done

Intr-un wok sau cratita puneti vinul si 3 linguri de zahar si scortisoara. Fierbeti putin pentru ca alcoolul din vin sa se evapore si zaharul sa se topeasca. Puneti apoi merele date pe razatoare si amestecati pana cand se calesc.

4
Done

Amestecati faina cu 1 lingura de zahar, sarea si galbenusurile. Puneti laptele si incepeti sa framantati. Adaugati apa daca este nevoie, pana cand obtineti o coca moale, dar care nu se "prinde". Cu un sucitor intindeti coca foaie subtire. Ungeti o tava de tarta cu unt si asezati foaia de aluat inauntru pe toata suprafata.

5
Done

Puneti merele calite in tava si intindeti uniform in toata tava. Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand se coace coca.

6
Done

Faceti crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Incalziti putin laptele. Intr-o cana puneti praful din plic si adaugati 3-4 linguri de lapte. Amestecati pana se omogenizeaza si apoi puneti compozitia in oala in care se incalzeste laptele. Laa foc mic amestecati cu un tel pana cand crema se omogenizeaza. Opriti aragazul si lasati sa se raceasca putin.

7
Done

Cand merele si coca s-au copt scoateti din cuptor si lasati 10 minute la racit. Puneti apoi crema deasupra si intindeti uniform peste mere. Dati la racit timp de jumatate de ora.

mihpre

pastrav la cuptor
previous
Pastrav la cuptor
dovleac-miere-nuci
next
Dovleac cu miere si nuca
pastrav la cuptor
previous
Pastrav la cuptor
dovleac-miere-nuci
next
Dovleac cu miere si nuca

Add Your Comment