Ingrediente
- 1 kg Mere
- 350g Faina
- 100g Unt
- 2 Galbenusuri
- 4-5 linguri Zahar
- 50ml Lapte
- Scortisoara
- Sare
- Apa
Instructiuni si detalii
Tarta aceasta am facut-o cu merele date pe razatoare insa puteti taia merele cubulete si, eventual, combina cu alte fructe. In astfel de situatie nu mai e nevoie sa puneti crema de vanilie (sau orice alta aroma preferata) deasupra ci presarati zahar pudra.
Pasi
1 Gata | Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoare. |
2 Gata | |
3 Gata | Incalziti cuptorul la 180 grade. |
4 Gata | Ungeti o tava rotunda, pentru tarte, cu putin unt. |
5 Gata | Puneti faina intr-un bol incapator, adaugati untul topit si putina sare si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati apa calduta daca mai este nevoie. Faceti o bila mai mare de aluat. |
6 Gata | |
7 Gata | Cand merele s-au racit adaugati 1-2 galbenusuri de ou si amestecati. |
8 Gata | |
9 Gata | Pentru crema de vanilie folosesc de obicei plicuri din comert. Preparati crema conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata lasati sa se raceasca. |
10 Gata | Cand crema este rece (sau foarte putin calduta) turnati peste tarta si intindeti cu o lingura sau spatula. |