0 0
Tocan de miel

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
2 kg Carne de miel sau oaie
4-5 Cepe mari
4-5 Ardei grasi sau capia
2 Legaturi usturoi
600g Rosii tocate
Sare
Piper
Ulei
Apa

Tocan de miel

  • 180 minute
  • Persoane 10
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Va spun din start ca tocan de miel (sau tocana/tocanita de miel) este o mancare destul de grea si asta datorita faptului ca mielul are multa grasime. De aceea, pentru a nu avea probleme cu fierea mai tarziu este bine ca la sfarsit, cand este gata, sa luati cu o lingura toata zeama grasa care iese deasupra.

Tocan de miel este o mancare traditionala ciobaneasca care se face de obicei la tuci sau ceaun, la foc de lemne si se serveste cu mamaliguta. Trebuie sa va inarmati cu rabdare deoarece dureaza cateva ore pana cand este gata.

Pasi

1
Gata

Se spala bine carnea si se portioneaza bucati mari. Se pune intr-un vas mare, cu apa, unde se lasa cam 30 de minute.

2
Gata

Curatati ceapa si ardeii si tocati-le mai mari.

3
Gata

Taiati lemne pentru foc si puneti un ceaun pe pirostrii. Faceti focul.

4
Gata

Adaugati putin ulei in ceaun si caliti ceapa si ardeii. Puneti apoi si carnea din oala, scursa de apa si caliti. Carnea va lasa apa si probabil nu veti mai avea nevoie de a adauga suplimentar apa pana la sfarsitul preparatului.

5
Gata

Aveti grija ca focul sa fie mic, sa nu clocoteasca prea tare mancarea. Trebuie sa amestecati din cand in cand in oala.

6
Gata

Cand carnea este aproape facuta (cam dupa 1 ora si jumatate) Curatati legaturile de usturoi verde si tocati-le, dupa care le adaugati in ceaun langa celelalte ingrediente. Adaugati si rosiile si lasati in continuare la fiert la foc mic.

7
Gata

Puneti mirodenii dupa gust. Cand este gata luati cu o lingura grasimea de deasupra.

8
Gata

Faceti separat o mamaliga si serviti tocanul pe farfurie, cu o bucata de mamaliga langa el.

Pofta buna!

Mihai Preda

chiftele
anterior
Chiftele a la bunica
gogosi
urmator
Gogosi (simple sau umplute cu gem)
chiftele
anterior
Chiftele a la bunica
gogosi
urmator
Gogosi (simple sau umplute cu gem)

Adauga comentariu