Tocana de cartofi cu afumatura

564

Tocana de cartofi cu afumatura

Exista si o varianta de post de „tocana de cartofi”, dar daca insa vreti sa va „dedulciti” cu niste carne afumata, urmatii pasii de mai jos. Daca preferati o tocana de cartofi picanta, folositi niste boia iute sau ardei iuti tocati marunti.

Mancare aceasta este foarte intalnita in bucataria romaneasca si se face, de cele mai multe ori, in perioadele de post, fiind foarte satioasa. Contine cateva ingrediente de baza pentru mancarurile cu legume: cartofi, ceapa, morcov si ardei, langa care se adauga sos de rosii, ulei, sare, mirodenii.

tocana de cartofi cartofi

Mod de preparare tocana de cartofi

Legumele se spala si se curata de coaja.

Ceapa se toaca marunti si se caleste intr-o oala, in ulei si sare. Se adauga morcovii si ardeii taiati bucati, se mai calesc putin dupa care se pun cartofii cubulete. Peste toate se adauga mirodeniile si apa (de preferat fiarta) cat sa cuprinda legumele si se lasa sa fiarba la foc mic pana cartofii sunt aproape gata (cam 10-12 minute).

Puneti sos de rosii, mai fierbeti 5 minute si gata! Ati terminat!

Daca folositi carne afumata, aceasta trebuie calita impreuna cu ceapa, apoi fiarta cam 30 de minute, dupa care se adauga legumele.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor si pasii pentru prepararea unei tocanite de cartofi.

Tocana de cartofi cu afumatura

Portii 6 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 40 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tocator
  • 1 cratita pentru tocanite
  • 1 ibric

Ingrediente

  • 500 g afumatura de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cepe mari
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei

Instructiuni

  • Incalziti 1 litru de apa intr-un ibric sau oala.
  • Curatati legumele si spalati-le bine.
  • Tocati ceapa, ardeii si morcovii marunti.
  • Taiati carnea afumata bucati potrivite
  • Adaugati cateva linguri de ulei intr-o cratita de tocanite pe aragaz, la foc potrivit. Puneti ceapa si caliti pana devine sticloasa.
  • Adaugati carnea si rumeniti-o putin. Puneti apoi ardeii si morcovii si caliti in continuare timp de 5 minute. Puneti boiaua, sarea si piperul.
  • Adaugati apa calda in oala cat sa cuprinda ingredientele, puneti capacul pe oala si dati la foc mic timp de 30 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada apa prea mult. Daca a scazut mai adaugati.
  • Cand carnea este moale taiati cartofii cubulete si puneti-i in oala. Adaugati apa daca mai este nevoie.
  • Fierbeti cu capacul pus, la foc mic, alte 10-15 minute dupa care adaugati sosul de rosii si mai fierbeti 5 minute.
  • Verificati daca mai trebuie sare. La sfarsit puneti mararul (sau patrunjelul) tocat marunt.
Meniu: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: tocana cu afumatura, tocana de cartofi, Tocana de cartofi cu afumatura

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de mancaruri si tocanite vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca ti-a placut reteta si vrei sa afli cand public altele noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close