Tocanita de galbiori

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500g Galbiori
200g Smantana
2-3 fire Ceapa verde
50g Unt
Sare

Tocanita de galbiori

  • 30 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Daca nu ma insel, prima data cand am mancat galbiori sau tocanita de galbiori, a fost prin facultate, cand primeam pachet de la mama soacra. Pana atunci mai mancasem ciuperci de padure ca bureti sau iutari, ghebe si spurcaci (cum le zice la mine la tara), ciuperci pe care le culegeam cu bunica dupa ploaie, dar nu imi aduca minte de galbiori.

Acum cateva zile am fost intr-un super-market si am gasit galbiori asa ca ne-am gandit sa facem o tocanita.

N-a iesit ea la fel ca la mama-soacra (se pare ca trebuia pus si un ou), dar tot a iesit buna.

Steps

1
Done

Spalati bine de tot galbiorii. Nu ii lasati intr-un castron apa prea mult ci mai bine puneti-i sub un jet de apa rece si apoi inlaturati partile necomestibile.

2
Done

Taiati ciupercile bucati, dupa preferinta.

3
Done

Intr-un wok sau o cratita adanca topiti untul si adaugati ciupercile. Gatiti la foc potrivit. Amestecati in oala, dand ciupercile prin unt. Adaugati putina sare, iar ciupercile vor lasa zeama. Gatiti pana scade putin.

4
Done

Curatati ceapa verde si tocati-o marunt. Amestecati cu smantana (si un ou, daca doriti) si puneti in tigaie peste ciuperci.

5
Done

Gatiti pana cand mai scade putin, dar aveti grija sa nu se prinda de fundul vasului.

6
Done

Serviti cu mamaliguta sau ca garnitura la alte preparate.

mihpre

gujoane de peste
previous
Gujoane de peste
coaste porc
next
Coaste de porc la cuptor
gujoane de peste
previous
Gujoane de peste
coaste porc
next
Coaste de porc la cuptor

Add Your Comment