Tzatziki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500g Iaurt grecesc
1 Castravete fabio
2-3 buc Catei usturoi
2-3 linguri Ulei de masline
Sare, Piper

Tzatziki

  • 10 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Probabil cea mai populara mancare in Grecia, tzaziki are insa provenienta din Asia Mica (Persia), fiind apoi “popularizata” in Turcia, Armenia si in cele din urma in Grecia. Numele provine din “cac” (ierburi, persana) – cagic (armeana) – cakic (turca) – tzatziki (greaca). Variatiuni pe aceeasi tema se intalnesc si in Bulgaria si Serbia, reteta fiind similara: iaurt combinat cu ierburi si castraveti.

sursa, Wikipedia

 

Steps

1
Done

Curatati castravetele de coaja, taiati pe jumatate si scoateti semintele. Dati pe razatoarea mare intr-un castron.

2
Done

Stoarceti bine de tot castravetii. Eventual mai lasati intr-o sita cateva ore, sa se scurga.

3
Done

Puneti castravetii intr-un bol mai mare. Dati cateii de usturoi pe razatoarea mica si adaugati sare, piper si uleiul de masline. Amestecati totul. Adaugati iaurtul si amestecati pana se obtine o masa compacta.

4
Done

Serviti cu masline, rosii si paine prajita in ulei de masline.

mihpre

ceafa de porc la cuptor
previous
Ceafa de porc la cuptor
castraveti in otet
next
Castraveti in otet
ceafa de porc la cuptor
previous
Ceafa de porc la cuptor
castraveti in otet
next
Castraveti in otet

One Comment Hide Comments

Add Your Comment