0 0
Aluat pentru tarte

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

250g Faina alba
120g Unt
1 Ou
1 jumatate lingurita Sare
1 plic Praf de copt

Aluat pentru tarte

Bucataria:
  • 60 min
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Aluatul acesta il folosesc pentru orice fel de pentru orice fel tarte, cu fructe sau legume (quiche). Este un aluat care se prepara foarte usor si are o consistenta placuta dupa ce se coace.

Pasi

1
Gata

Puneti faina intr-un bol mai mare.

2
Gata

Adaugati sare si praf de copt. Amestecati bine, sa se omogenizeze. Faceti o mica groapa in mijloc.

3
Gata

Dati drumul la aragaz, la foc potrivit. Puneti o craticioara la incalzit si adaugati untul (jumatate dintr-un pachet) taiat felii. Amestecati incet, sa nu se arda, pana cand untul se topeste.

4
Gata

Puneti untul in bol, in groapa formata. Adaugati si oul

5
Gata

Incepeti sa framantati, aducand faina din exterior catre interior, pana cand obtineti un amestec faramicios, ca niste bulgarasi mai mici. Adaugati putina apa si framantati pana obtineti o bila compacta de aluat. Daca e prea lipicios mai puneti putina faina.

6
Gata

Dati la frigider timp de 30 de minute, dupa care puteti scoate si intinde foaie, cu un sucitor (facalet) si folosi la tarte.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

pate naut ton rosii
anterior
Pate de naut si ton
tarta mere gutui
urmator
Tarta cu gutui si mere
pate naut ton rosii
anterior
Pate de naut si ton
tarta mere gutui
urmator
Tarta cu gutui si mere

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.