Ingrediente
-
5 kg Ardei iuti
-
Otet
-
Apa
-
Piper
-
Sare
-
Zahar
-
Foi de dafin
Instructiuni si detalii
Este practic aceeasi reteta cu Gogosari in otet. O sa reproduc practic aceiasi pasi si in aceasta reteta, pentru a va fi mai usor sa o cititi.
Pasi
1
Gata
|
Se spala bine ardeii. |
2
Gata
|
Spalati borcane mici (de 400g) si lasati-l e sa se scurga de apa. |
3
Gata
|
Procedati ca la reteta de Gogosari in otet si puneti in fiecare borcan otet cam de 1-2 degete inaltime. Adaugati cateva boabe de piper si de mustar, o lingurita (!) rasa de sare si 2 lingurite rase de zahar. |
4
Gata
|
Asezati ardeii "in picioare" in borcane si apoi adaugati apa pana se umplu borcanele. |
5
Gata
|
Mai puneti niste boabe de piper si de mustar si o foaie de dafin. |
6
Gata
|
Strangeti bine capacele si puneti borcanele in tava la cuptor. Adaugati apa in tava si fierbeti 30 de minute. |
7
Gata
|
Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca cateva ore. Verificati daca capacele "s-au tras". Cele care nu sunt "trase" (vidate) se scot, se schimba capacul si se pun iar la bain-marie. |