0 0
Ardei marinati

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

5kg Ardei (gogosari, capia)
250ml Otet din vin (9 grade)
250ml Ulei de floarea soarelui
250g Zahar
600g Pasta (sau suc) de rosii
Sare
Piper
Dafin

Ardei marinati

Bucataria:
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Ardei marinati – un alt mod de a conserva ardeii pentru iarna.

Marinati cu rosii, otet si zahar, ardeii au alta savoare fata de clasicii gogosari in otet sau in saramura si pot tine usor locul unei salate la mancarurile pe baza de carne.

Pentru alte retete din categoria Conserve vizitati sectiunea de aici.

Pasi

1
Gata

Se spala bine ardeii. Scoateti semintele si inlaturati nervurile. Taiati-i bucati de 3-4 cm.

2
Gata

Puneti o oala mare pe aragaz (sau un tuci pe foc).

3
Gata

Adaugati otetul, uleiul si sosul de rosii, iar apoi sarea si zaharul si amestecati pana cand se dizolva. Puneti cateva boabe de piper si cateva frunze de dafin.

4
Gata

Adaugati si ardeii. Fierbeti la foc potrivit pana cand uleiul se ridica la suprafata.

5
Gata

Puneti in borcane (ar trebui sa va ajunga 10 borcate de 400ml) si dati la sterilizat.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

shakshuka
anterior
Shakshuka
quesadilla
urmator
Quesadilla
shakshuka
anterior
Shakshuka
quesadilla
urmator
Quesadilla

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.