Ingrediente
Sosul pentru marinat
- 1 lingura Boia dulce
- 1 lingura Ghimbir macinat
- 1 lingurita Piper
- 1 lingurita Turmeric
- 1 lingura Garam Masala
- 1 lingurita Usturoi uscat
- 1 lingura Zahar brun
- 3 linguri Ketchup
- Sare
- 100ml Bere
Aripioare de pui
- 1kg Aripioare de pui
Instructiuni si detalii
Aripioare de pui. Desi nu sunt la fel de apreciate precum pieptul, pot fi o varianta excelenta pentru o masa de pranz sau o gustare de dupa-amiaza. Iar atunci cand sunt facute la cuptor si insotite de un sos barbecue si o bere rece, sunt un deliciu.
Reteta de mai jos este picanta dar puteti elimina ingredientele iuti daca nu va impacati cu picanteriile 😉
Pasi
1 Gata | Pregatirea si marinareaSe spala aripioarele si se indeparteaza eventualele resturi de pene. |
2 Gata | Se combina toate ingredientele de marinat intr-un bol mare, dupa care se adauga aripioarele si se amesteca bine. |
3 Gata | Se acopera bolul cu folie alimentara si se da la rece timp de 2 ore. |
4 Gata | CoacereaDupa 2 ore se scoate bolul cu aripioarele din frigider. |
5 Gata | Se pune foaie de copt intr-o tava si se aranjeaza frumos aripioarele. Se pune tava in cuptor. |
6 Gata | Lasati la copt timp de 40 de minute (sau mai mult, dupa gust). |
7 Gata | Puneti aripioarele coapte intr-o farfurie incapatoare si serviti cu sos barbecue si o bere rece. |