0 0
Briose cu spanac si branza (by Mami)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

500g Spanac
4 Oua
700g Faina
500ml Iaurt
400g Branza
75g Masline
1 Ardei capia
1 Ardei iute
50g Unt
120ml Ulei masline
Sare
Piper
Boia dulce
2 plicuri Praf de copt

Briose cu spanac si branza (by Mami)

Bucataria:
    • 60 min
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Cand ai in frigider cam 2 kilograme de verdeturi (stevie, leurda, spanac, loboda, leustean, ceapa verde) trebuie sa te gandesti repede ce faci cu ele, altfel in 1-2 zile incep sa se vestejeasca.

    In situatia asta ne gaseam duminica pe la pranz dupa ce am primit un “transport” de la mama soacra, asa ca ne-am apucat sa le dramuim: o parte pentru o ciorba de loboda, o alta pentru salata si restul… restul nu mai stiam ce sa facem cu ele. Initial ne-am gandit la o placinta, dar cautand pe net ne-a incantat o reteta de briose cu spanac si branza, un aperitiv sarat care merge foarte bine cu o bere rece (sau, dupa caz, cu un spritz de vin).

    Reteta am adaptat-o putin in sensul ca i-am adaugat mai multe ingrediente.

    Pasi

    1
    Gata

    Incalziti cuptorul la 180 grade

    2
    Gata

    Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.

    3
    Gata

    Branza se da pe razatoarea mare

    4
    Gata

    Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul.

    5
    Gata

    Se amesteca faina cu praful de copt.

    6
    Gata

    Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.

    7
    Gata

    Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.

    8
    Gata

    Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot din forme.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ciorba fasole boabe
    urmator
    Ciorba de fasole boabe cu afumatura
    ciorba fasole boabe
    urmator
    Ciorba de fasole boabe cu afumatura

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.