0 0
Bulgur cu legume stir-fry

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
Bulgur
200g Bulgur
500ml Supa de pui sau de legume
Sare
Piper
Curcuma
Curry
Paprica dulce
Legume stir-fry
2 Morcov
2 Ardei
100g Brocolli
100g Porumb
100g Fasole verde
100g Mazare

Bulgur cu legume stir-fry

Bucataria:
    • 40 minute
    • Persoane 5
    • Usoara

    Ingrediente

    • Bulgur

    • Legume stir-fry

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Acum cativa ani de zile am fost in Turcia unde am descoperit bulgur-ul, in sensul ca am mancat mai multe preparate facute cu bulgur. Il cautam de mai mult timp in magazinele din Romania (voiam sa fac niste tabouleh) dar nu se gasea decat in magazinele arabesti si turcesti.

    Bulgurul se obtine din amestecul mai multor feluri de grau dar in principal contine grau dur si se foloseste mai ales in bucataria din Orientul Mijlociu. Poate fi un inlocuitor foarte bun la orez sau cus-cus.

    Stir-fry este o tehnica de preparare a legumelor in bucataria chinezeasca. Practic se prajesc (fry) legumele in timp ce se amesteca (stir) intr-o tigaie adanca (wok).

    Pasi

    1
    Gata
    15-20 minute

    Prepararea bulgurului

    Dati drumul la aragaz la foc potrivit. Puneti supa de pui sau de legume intr-o oala incapatoare, pe foc. Spalati bine bulgur-ul si adaugati-l in oala. Lasati la foc mic, cu capacul pus, sa se prepare. Daca e nevoie mai adaugati apa. Verificati din cand in cand daca este fiert (aveti grija sa nu il fierbeti prea mult, altfel devine prea moale). La final puneti mirodeniile (sare, piper, curcuma, curry, paprica) si mai lasati 2-3 minute.

    2
    Gata
    15 minute

    Prepararea legumelor

    Cat timp fierbe bulgurul spalati legumele, curatati-le si taiati-le bucatele. Puneti un wok pe aragaz, la foc mare. Adugati 2-3 linguri de ulei de masline. Puneti legumele pe rand: intai cele mai tari (morcov, ardei), prajiti-le 1-2 minute si apoi adaugati treptat cele mai moi (fasole, mazare, broccoli, porubul etc).

    3
    Gata

    Cand sunt gata atat bulgurul cat si legumele mutati-le in wok si amestecati-le. Mai preparati 1-2 minute si, daca e prea uscat, mai adaugati niste apa sau supa.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    friganele
    anterior
    Friganele
    biban de mare
    urmator
    Biban de mare si bulgur cu legume
    friganele
    anterior
    Friganele
    biban de mare
    urmator
    Biban de mare si bulgur cu legume

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.