Ingrediente
Bulgur
- 200g Bulgur
- 500ml Supa de pui sau de legume
- Sare
- Piper
- Curcuma
- Curry
- Paprica dulce
Legume stir-fry
- 2 Morcov
- 2 Ardei
- 100g Brocolli
- 100g Porumb
- 100g Fasole verde
- 100g Mazare
Instructiuni si detalii
Acum cativa ani de zile am fost in Turcia unde am descoperit bulgur-ul, in sensul ca am mancat mai multe preparate facute cu bulgur. Il cautam de mai mult timp in magazinele din Romania (voiam sa fac niste tabouleh) dar nu se gasea decat in magazinele arabesti si turcesti.
Bulgurul se obtine din amestecul mai multor feluri de grau dar in principal contine grau dur si se foloseste mai ales in bucataria din Orientul Mijlociu. Poate fi un inlocuitor foarte bun la orez sau cus-cus.
Stir-fry este o tehnica de preparare a legumelor in bucataria chinezeasca. Practic se prajesc (fry) legumele in timp ce se amesteca (stir) intr-o tigaie adanca (wok).
Pasi
1 Gata 15-20 minute | Prepararea bulguruluiDati drumul la aragaz la foc potrivit. Puneti supa de pui sau de legume intr-o oala incapatoare, pe foc. Spalati bine bulgur-ul si adaugati-l in oala. Lasati la foc mic, cu capacul pus, sa se prepare. Daca e nevoie mai adaugati apa. Verificati din cand in cand daca este fiert (aveti grija sa nu il fierbeti prea mult, altfel devine prea moale). La final puneti mirodeniile (sare, piper, curcuma, curry, paprica) si mai lasati 2-3 minute. |
2 Gata 15 minute | Prepararea legumelorCat timp fierbe bulgurul spalati legumele, curatati-le si taiati-le bucatele. Puneti un wok pe aragaz, la foc mare. Adugati 2-3 linguri de ulei de masline. Puneti legumele pe rand: intai cele mai tari (morcov, ardei), prajiti-le 1-2 minute si apoi adaugati treptat cele mai moi (fasole, mazare, broccoli, porubul etc). |
3 Gata | Cand sunt gata atat bulgurul cat si legumele mutati-le in wok si amestecati-le. Mai preparati 1-2 minute si, daca e prea uscat, mai adaugati niste apa sau supa. |