0 0
Burrito vegetal

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
200g Rosii
1 legatura Ceapa verde
2 buc Avocado
2 buc Ardei
1 conserva Fasole neagra
1 conserva Naut
1 legatura Patrunjel
1 jumatate Lamaie
8 buc Tortilla
Sare
Ulei de masline

Burrito vegetal

Bucataria:
  • 20 min
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Burrito sau magarus, in spaniola, este un peparat din bucataria mexicana si tex-mex constand intr-o tortrilla rulata, in interiorul careia se afla un amestec de legume si carne, tocate marunt.

Printre legumele care se adauga, in mod clasic, se afla fasole neagra, avocado, rosii, porumb, ceapa verde, iar carnea poate fi de pui, porc, vita sau oaie. Pentru un plus de savoare, se pot adauga felii de ardei iute, sos picant sau iaurt.

Reteta de mai jos contine doar legume insa o puteti adapta adaugand carne fiarta, prajita sau tocata si preparata ca un ragu cu sos de rosii si alte mirodenii. In loc de porumb am folosit naut. Tortilla au fost din cele de dimensiune medie, deci dintr-un pachet de 8 bucati am preparat cate 2 burrito, pentru 4 persoane.

Puteti adapta reteta cu orice aveti in camara, adaugand inclusiv orez fiert si branza sau cascaval ras.

Pentru alte preparate mexicane, vizitati sectiunea aceasta.

Pasi

1
Gata

Spalati bine toate legumele.

2
Gata

Curatati ceapa verde, scoateti samburii ardeilor, scoateti samburele de la avocado si scobiti miezul. Tocati-le apoi pe toate, marunt.

3
Gata

Desfaceti conservele de fasole si naut (sau porumb) si scurgeti-le intr-o sita.

4
Gata

Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati patrunjelul tocat, zeama de la jumatatea de lamaie, sare si ulei de masline, dupa gust. Amestecati-le pe toate.

5
Gata

Puneti o folie de aluminiu patrata sau o foaie de impachetat mancare, pe masa, peste care asezati o tortilla. Daca vreti, puteti incalzi tortilla putin, intr-o tigaie. Luati cu lingura compozitie din bol si asezati pe mijlocul tortilla. Indoiti lateralele spre mijloc si apoi rulati partea dinspre voi spre in fata, avand grija sa nu cada compozitia din tortilla. Rulati apoi si folia de aluminiu.

6
Gata

Instructiuni pentru rulat un burrito gasiti in videoclipul de aici

7
Gata

Desfaceti o bere rece si serviti burrito desfacand incet folia si adaugand, dupa preferinta, sos picant sau iaurt.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

supa crema de telina si pastarnac
anterior
Supa crema de telina si pastarnac
salata sfecla rosie cu hrean
urmator
Salata de sfecla rosie cu hrean
supa crema de telina si pastarnac
anterior
Supa crema de telina si pastarnac
salata sfecla rosie cu hrean
urmator
Salata de sfecla rosie cu hrean

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.