Background Image
0 0
Burrito vegetal

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
200g Rosii
1 legatura Ceapa verde
2 buc Avocado
2 buc Ardei
1 conserva Fasole neagra
1 conserva Naut
1 legatura Patrunjel
1 jumatate Lamaie
8 buc Tortilla
Sare
Ulei de masline

Burrito vegetal

Bucataria:
    • 20 min
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Burrito sau magarus, in spaniola, este un peparat din bucataria mexicana si tex-mex constand intr-o tortrilla rulata, in interiorul careia se afla un amestec de legume si carne, tocate marunt.

    Printre legumele care se adauga, in mod clasic, se afla fasole neagra, avocado, rosii, porumb, ceapa verde, iar carnea poate fi de pui, porc, vita sau oaie. Pentru un plus de savoare, se pot adauga felii de ardei iute, sos picant sau iaurt.

    Reteta de mai jos contine doar legume insa o puteti adapta adaugand carne fiarta, prajita sau tocata si preparata ca un ragu cu sos de rosii si alte mirodenii. In loc de porumb am folosit naut. Tortilla au fost din cele de dimensiune medie, deci dintr-un pachet de 8 bucati am preparat cate 2 burrito, pentru 4 persoane.

    Puteti adapta reteta cu orice aveti in camara, adaugand inclusiv orez fiert si branza sau cascaval ras.

    Pentru alte preparate mexicane, vizitati sectiunea aceasta.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine toate legumele.

    2
    Gata

    Curatati ceapa verde, scoateti samburii ardeilor, scoateti samburele de la avocado si scobiti miezul. Tocati-le apoi pe toate, marunt.

    3
    Gata

    Desfaceti conservele de fasole si naut (sau porumb) si scurgeti-le intr-o sita.

    4
    Gata

    Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati patrunjelul tocat, zeama de la jumatatea de lamaie, sare si ulei de masline, dupa gust. Amestecati-le pe toate.

    5
    Gata

    Puneti o folie de aluminiu patrata sau o foaie de impachetat mancare, pe masa, peste care asezati o tortilla. Daca vreti, puteti incalzi tortilla putin, intr-o tigaie. Luati cu lingura compozitie din bol si asezati pe mijlocul tortilla. Indoiti lateralele spre mijloc si apoi rulati partea dinspre voi spre in fata, avand grija sa nu cada compozitia din tortilla. Rulati apoi si folia de aluminiu.

    6
    Gata

    Instructiuni pentru rulat un burrito gasiti in videoclipul de aici

    7
    Gata

    Desfaceti o bere rece si serviti burrito desfacand incet folia si adaugand, dupa preferinta, sos picant sau iaurt.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    supa crema de telina si pastarnac
    anterior
    Supa crema de telina si pastarnac
    salata sfecla rosie cu hrean
    urmator
    Salata de sfecla rosie cu hrean
    supa crema de telina si pastarnac
    anterior
    Supa crema de telina si pastarnac
    salata sfecla rosie cu hrean
    urmator
    Salata de sfecla rosie cu hrean

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.