• Acasa
  • Porc
  • Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie
0 0
Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
2 buc Carnati afumati mari
4-600g Carne afumata
100ml Vin rosu
Apa

Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie

Bucataria:
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Iarna e vremea carnii de porc afumate. Dupa ce se taie porcul si se prepara toate nebuniile acelea delicioase de carnati, sorici, jumari, toba si caltabos, carnea si carnatii se pun de obicei la afumat dupa care se pastreaza in pod sau beci, unde este rece si aerisit sau se pun in untura, bucati in garnita.

    Atunci cand aveti pofta de o friptura de carnati de casa afumati sau de carne afumata, langa o mamaliguta, muraturi si un pahar de vin de casa rosu, incercati reteta aceasta.

    La reteta aceasta nu se foloseste ulei si nici mirodenii deoarece carnatii sunt ei deja destul de grasi si lasa untura, iar cand se fac de obicei se pun mirodenii in ei.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Se taie carnatii bucati de aproximativ 10cm lungime, dupa care se cresteaza cam la 1-1,5cm, nu prea adanc (nu ajungeti la jumatate), altfel se vor desface prea tare in tigaie. Carnea se taie felii de 1cm grosime.

    2
    Gata

    Puneti o tigaie adanca pe aragaz, la foc mic. Adaugati carnatii si carnea. Puneti apoi apa, cam pana la jumatate. Fierbeti timp de 20 de minute, cu capac.

    3
    Gata

    Luati capacul la o parte si apoi adaugati vinul. Lasati tot la foc mic, timp de alte 20 de minute, pana scade lichidul.

    4
    Gata

    Serviti cu mamaliguta, muraturi si vin rosu de casa.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    pizza de casa
    anterior
    Pizza de casa
    salata boeuf
    urmator
    Salata de Boeuf
    pizza de casa
    anterior
    Pizza de casa
    salata boeuf
    urmator
    Salata de Boeuf

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.