0 0
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

500g Cartofi
500g Ciuperci
3-4 catei Usturoi
2-3 linguri Ulei masline
Sare
Piper
Rozmarin

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Bucataria:
    • 60 min
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Cartofi cu ciuperci, dati prin mujdei si rozmarin si facuti la cuptor sunt o delicatesa. Daca vreti o garnitura care merge foarte bine la multe preparate cu carne sau chiar servita doar cu salata si fara carne, puteti alege cu incredere sa preparti cartofi cu ciuperci la cuptor. Daca mai puneti si un sos de smantana sau maioneza sau alt fel de sos care va place, deja ne putem gandi sa adaugam si o bere rece langa :-).

    Acest preparat este o combinatie intre cartofii wedges cu rozmarin, la cuptor si ciuperci cu usturoi la cuptor.

    Pot fi folosite orice feluri de cartofi si ciuperci comestibile, ba chiar se pot combina intre ele.

    Curiozitati despre cartofi

    Cel mai mare cartof din lume, conform Guinness Book, a cantarit aproximativ 9 kilograme si jumatate si a fost gasit in Anglia.

    Atunci cand au fost adusi cartofii in Europa de catre spanioli (1536), din Peru, biserica i-a interzis, pe motiv ca nu sunt mentionati in biblie si se credea ca aduc boli.

    Cel mai mare producator de cartofi din lume este… China.

    Cei mai mari mancaciosi de cartofi sunt germanii.

    Vodka se face din cartofi (oare din ce-or fi facut-o rusii pana atunci?).

     

     

     

     

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine cartofii si ciupercile. Curatati cartofii de coaja si inlaturati picioarele la ciuperci.

    2
    Gata

    Taiati atat cartofii cat si ciupercile wedges (in sferturi)

    3
    Gata

    Puneti cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare. Dupa 5 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba luati oala cu cartofi de pe aragaz si strecurati cartofii intr-o strecuratoare.

    4
    Gata

    Cat fierb cartofii curatati cateii de usturoi si dati-i pe razatoarea mica, intr-un castronel. Adaugati putina sare, piper si rozmarin, uleiul si cateva linguri de apa (4-5). Amestecati totul cu o furculita.

    5
    Gata

    Incingeti cuptorul la 200 grade.

    6
    Gata

    Intr-un bol incapator puneti cartofii semi-fierti, ciupercile si turnati deasupra mujdeiul. Amestecati cu o spatula (cartofii sunt fierbinti!) astfel incat mujdeiul sa ajunga pe toti cartofii si toate ciupercile.

    7
    Gata

    Transferati continutul bolului intr-o tava de teflon sau o tava de inox peste care ati pus hartie de copt. Asezati uniform cartofii si ciupercile in tava si dati la cuptor timp de 25-30 de minute, la 200 grade sau pana cand totul se rumeneste frumos deasupra, fara sa se arda.

    8
    Gata

    Cand sunt gata scoateti de la cuptor si transferati in platoul de servire.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    tocanita de galbiori
    anterior
    Tocanita de galbiori (by Ana)
    ardei umpluti de post
    urmator
    Ardei umpluti cu orez si ciuperci
    tocanita de galbiori
    anterior
    Tocanita de galbiori (by Ana)
    ardei umpluti de post
    urmator
    Ardei umpluti cu orez si ciuperci

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.