Ingrediente
-
500g Cartofi
-
500g Ciuperci
-
3-4 catei Usturoi
-
2-3 linguri Ulei masline
-
Sare
-
Piper
-
Rozmarin
Instructiuni si detalii
Cartofi cu ciuperci, dati prin mujdei si rozmarin si facuti la cuptor sunt o delicatesa. Daca vreti o garnitura care merge foarte bine la multe preparate cu carne sau chiar servita doar cu salata si fara carne, puteti alege cu incredere sa preparti cartofi cu ciuperci la cuptor. Daca mai puneti si un sos de smantana sau maioneza sau alt fel de sos care va place, deja ne putem gandi sa adaugam si o bere rece langa :-).
Acest preparat este o combinatie intre cartofii wedges cu rozmarin, la cuptor si ciuperci cu usturoi la cuptor.
Pot fi folosite orice feluri de cartofi si ciuperci comestibile, ba chiar se pot combina intre ele.
Curiozitati despre cartofi
Cel mai mare cartof din lume, conform Guinness Book, a cantarit aproximativ 9 kilograme si jumatate si a fost gasit in Anglia.
Atunci cand au fost adusi cartofii in Europa de catre spanioli (1536), din Peru, biserica i-a interzis, pe motiv ca nu sunt mentionati in biblie si se credea ca aduc boli.
Cel mai mare producator de cartofi din lume este… China.
Cei mai mari mancaciosi de cartofi sunt germanii.
Vodka se face din cartofi (oare din ce-or fi facut-o rusii pana atunci?).
Pasi
1
Gata
|
Spalati bine cartofii si ciupercile. Curatati cartofii de coaja si inlaturati picioarele la ciuperci. |
2
Gata
|
Taiati atat cartofii cat si ciupercile wedges (in sferturi) |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Incingeti cuptorul la 200 grade. |
6
Gata
|
Intr-un bol incapator puneti cartofii semi-fierti, ciupercile si turnati deasupra mujdeiul. Amestecati cu o spatula (cartofii sunt fierbinti!) astfel incat mujdeiul sa ajunga pe toti cartofii si toate ciupercile. |
7
Gata
|
|
8
Gata
|
Cand sunt gata scoateti de la cuptor si transferati in platoul de servire. |