0 0
Castraveti in otet

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

5 kg Castraveti
1 litru Otet din vin
Usturoi
Apa
Sare
Piper boabe
Mustar boabe
Tulpini de telina
Foi de dafin

Castraveti in otet

Bucataria:
    • 50 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Castravetii in otet se fac in doua transe. Practic se pot face vara la sfarsitul lui Iulie si toamna, la sfarsitul lui agust/inceputul lui septembrie. Daca ii faceti vara trebuie sa aveti un loc rece de depozitare, altfel pot altera.

    Alegeti castraveti subtiri, care se pot pune mai usor in borcan si se pot consuma la fel de usor. Daca aveti castraveti mari puteti sa ii taiati. De preferat sunt castravetii proaspeti, care au inca florile galben-portocalii in varf.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine castravetii si taiati-le cozile si florile. Curatati cateii de usturoi.

    2
    Gata

    Spalati borcanele bine si lasati-le la scurs.

    3
    Gata

    Puneti cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si 1-2 catei de usturoi in borcan.

    4
    Gata

    Combinati 1 litru de otet cu 3 de apa intr-o oala mare, adaugati 2 linguri de sare la litru de compozitie si 2 linguri cu varf de zahar la litru de compozitie (sau mai multe, dupa gust). Puneti cateva boabe de orez si 2-3 foi de dafin in oala si dati in fiert. Lasati sa se raceasca putin.

    5
    Gata

    Puneti borcanele pe o tava si umpleti-le cu castraveti asezati frumos "in picioare".

    6
    Gata

    Cu un polonic puneti compozitia de apa si otet in borcane pana se umplu. Mai adaugati cateva boabe de mustar, 2 frunza de dafin si niste tulpini verzi de telina. Strangeti bine capacele.

    7
    Gata

    Dati la cuptor la foc potrivit dupa ce puneti in tava niste apa, aproape pana la nivelul tavii. Fierbeti in bain-marie timp de 30 de minute.

    8
    Gata

    Cand se racesc borcanele scoateti-le din cuptor si verificati daca "s-au tras" ciocanind usor cu unghia capacele. Cele care nu s-au vidat shimbati-le capacele si mai fierbeti-le in bain-marie inca o data (la cuptor sau intr-o oala cu apa, pe aragaz).


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    tzatziki reteta
    anterior
    Tzatziki
    gogosari in otet
    urmator
    Gogosari in otet
    tzatziki reteta
    anterior
    Tzatziki
    gogosari in otet
    urmator
    Gogosari in otet

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.