0 0
Ceafa de porc la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1,5 kg Ceafa de porc
1 Bere
100g Mustar dulce
4 linguri Miere
2-3 linguri Sare
1-2 linguri Piper
4-5 linguri Boia dulce
1-2 Ceape mari
2-3 linguri Cimbru, oregano

Ceafa de porc la cuptor

Bucataria:
    • 360 minute
    • Persoane 8
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Ceafa asta era programata pentru un gratar, dar pentru ca am avut mult prea multa carne pentru persoanele care au participat, dar si mai diversa, am pastrat-o in frigider si a doua zi am preparat-o la cuptor.

    Reteta se poate face cu orice carne de porc (cotlet, coaste). Sunt sigur ca iese la fel de delicioasa. Totul este sa aveti rabdare deoarece intreg procesul este destul de indelungat. Mai intai ceafa trebuie sa stea la marinat cateva ore dupa care coacerea la cuptor mai dureaza si ea cateva ore. Daca vreti sa mai reduceti din timp, puteti marina carnea de seara, o lasati la frigider peste noapte si a doua zi doar dati drumul la cuptor si gatiti!

    Pasi

    1
    Gata

    Marinare

    Se mixeaza toate mirodeniile (sarea, piperul, oregano, cimbru, boia) intr-un bol si se amesteca cu mustarul si mierea pana se obtine o pasta.

    2
    Gata

    Se curata cepele si se toaca marunt.

    3
    Gata

    Puneti carnea, taiata felii, intr-un vas incapator. Adaugati mixul de mai sus si frecati bine toate bucatile de carne. Adaugati ceapa tocata. Turnati berea peste si amestecati bine totul.

    4
    Gata

    Puneti o folie deasupra si dati la frigider timp de 2 ore.

    5
    Gata

    Preparare

    Incingeti cuptorul la 180 grade.

    6
    Gata

    Puneti foarte putin ulei intr-o tava si adaugati carnea.

    7
    Gata

    Inveliti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 3 ore. Verificati din cand in cand.

    8
    Gata

    Cand carnea este moale scoateti folia de aluminiu si mai lasati la cuptor timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Aveti grija sa nu o ardeti sau sa o faceti prea uscata.

    9
    Gata

    Cand este gata scoateti de la cuptor si lasati putin sa se raceasca. Serviti cu garnitura preferata.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    briose cu ciocolata
    anterior
    Briose cu ciocolata (by Mami)
    tzatziki reteta
    urmator
    Tzatziki
    briose cu ciocolata
    anterior
    Briose cu ciocolata (by Mami)
    tzatziki reteta
    urmator
    Tzatziki

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.