Ingrediente
- 2 Galbenusuri de ou
- 700g Branza proaspata
- 250g Zahar
- 200g Smantana
- 2 pachete Biscuiti Digesta de la Dobrogea
- 80g Unt
- Esenta vanilie, rom
Instructiuni si detalii
Reteta nu imi apartine mie ci prietenei mele Ingrid, cu care colaborez pe un alt blog. Insa va garantez ca este o prajitura foarte delicioasa.
Pasi
1 Gata | Topim untul într-un ibric pe foc |
2 Gata | Sf?râm?m biscui?ii sau îi b?gam la robotul de buc?t?rie |
3 Gata | Amestec?m untul cu biscui?ii ?i tapet?m tava cu aceast? combina?ie de unt ai biscui?i. Nu trebuie s? semene cu un aluat. Trebuie doar s? împingem cu degetele acest amestec, ca s? se formeze un strat de 2-3 cm pe fundul t?vii. Dup? ce termin?m opera?iunea, punem tava la rece în frigider. Foarte util ar fi un robot de buc?t?rie. Eu am folosit dispozitivul cu lame. |
4 Gata | În cana robotului de buc?t?rie am pus brânza, zaharul, smântâna ?i ou?le ?i am amestecat maxim 5 minute ?i am ob?inut o crem? foarte fin? de brânz?. Ou?le se adaug? pe rând ?i se a?teapt? omogenizarea compozi?iei înainte de a ad?uga urm?torul ou. |
5 Gata | Înc?lzi?i cuptorul la 180 de grade, turna?i crema de brânz? peste blatul de biscui?i ?i b?ga?i totul la cuptor timp de 40-45 de minute. |
6 Gata | Musai trebuie s? petreac? o sear? la frigider ca s? se înt?reasc? pentru c? ini?ial este cam gelatinoas?. Nu am zis nimic de esen?e pentru c? sunt op?ionale. Dac? sunte?i fan o anumit? arom?, o adauga?i în timp ce mixa?i crema de brânz?. Dac? nu ave?i robot de buc?t?rie pute?i folosi lini?ti?i mixerul. A doua zi se m?nânc? cu poft?! |