Ingrediente
- 1 kg Carne tocata (porc, vita)
- 2 Cartofi mari
- 2 Morcovi mari
- 4 Oua
- 3 Cepe mari
- 4 felii Paine
- Lapte
- Faina
- Sare
- Piper
- Patrunjel sau marar tocat
Instructiuni si detalii
De cate ori fac chiftele si snitele nu mai mananca nimeni din casa asezat la masa. Asta pentru ca inevitabil toata lumea trece prin bucatarie si le culeg direct din vasul in care sunt puse la scurs de excesul de ulei. Nu mai are nimeni rabdare sa fac o garnitura langa ele.
Reteta aceasta o am de la soacra-mea (adica Buni, cum ii zi copii) dar am gasit-o intr-o varianta similara si in cartea lui Radu Anton Roman.
Se pot servi cu cartofi prajiti sau piure, asa cum sunt sau marinate in sos de rosii.
Pasi
1 Gata | Carnea se de la masina de tocat si se marunteste. |
2 Gata | Curatati morcovii si cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mica. Puneti apoi peste carne, intr-un bol incapator. |
3 Gata | Curatati ceapa de coaja si tocati-o marunt. Intr-o tigaie puneti ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati in bolul cu carne. |
4 Gata | Painea se poate prepara in doua moduri: Prefer a doua varianta pentru ca in prima mai ies cocoloase de paine atunci cand se marunteste cu mana. |
5 Gata | Spargeti ouale si turnati continutul in bol. Adaugati apoi cateva linguri de faina, sare, piper, verdeturile tocate marunt. |
6 Gata | Amestecati energic cu mana toate ingredientele pana cand se omogenizeaza. Mai puneti faina daca e nevoie (nu trebuie sa fie putina altfel chiftelele se vor desface). |
7 Gata | Luati un castron cu apa langa voi si inmuiati mainile. Luati apoi compozitie si faceti chiftelute rotunde, cat va plac voua de mari (de obicei cam cat o minge de ping-pong). Cand compozitia incepe sa se lipeasca de maini bagati mainile in apa. Repetati. Aranjati frumos pe un tocator mare de lemn sau hartie de copt. |
8 Gata | Preparare la cuptor |
9 Gata | Preparare in tigaie |
10 Gata | Intr-un vas mare puneti cateva prosoape de hartie de bucatarie. Scoateti chiftelele pe prosop si lasati sa se raceasca. Repetati pasii 1 sau 2 (de coacere sau prajire) pana cand terminati toata compozitia. |
11 Gata | Nu pot decat sa va urez "Pofta Buna!" |