Ingrediente
- 3 Dovlecei
- 6 Cartofi
- 3 Oua
- 50ml Lapte
- 2-3 linguri Faina
- 2-3 linguri Pesmet
- Sare
- Piper
- Marar
- Ulei
Instructiuni si detalii
“Chiftele de dovlecei si cartofi” este un aperitiv usor de preparat si foarte gustos. Poate fi gatit in tot timpul anului si servi atat ca fel principal cat si ca garnitura.
In zona Moldovei se mai numesc Tocinei. Pot fi o varianta foarte buna de meniu pentru perioada de post daca nu puneti ou si lapte. Se pot face si separat, doar cu dovlecei sau doar cu cartofi.
Vezi aici alte retete de chiftele.
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Se pun dovleceii si cartofii rasi intr-un bol si se adauga ouale batute. Puneti apoi marar, sare, piper, pesmetul si faina si amestecati pana se obtine o compozitie mai groasa, dar nu solida. De obicei 2-3 linguri de faina sunt suficiente. Daca vi se pare ca e prea groasa adaugati lapte sau apa (daca faceti de post). |
4 Gata | |
5 Gata | Cu o lingura luati compozitie din bol si puneti in tigaie, formand chiftelute. Apasati putin pe compozitie sa se aplatizeze si sa nu fie prea groase, altfel nu se coc in interior. Intoarceti pe fiecare parte pana se rumenesc apoi scoateti din tigaie si puneti pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul in exces. |
6 Gata | Se servesc cu branza sarata, de oaie (cum imi place mie) sau dulce, dupa preferinte si o salata asortata. Daca credeti ca nu e suficient, trantiti langa si un ou in tigaie sau niste cartofi prajiti sau orez. Apoi sa nu va plangeti ca va doare burta, pentru ca, la cat de buni sunt dovleceii, nu o sa va mai opriti usor din mancat! |
7 Gata | PS: Daca nu vreti prajeala in ulei, puteti sa faceti la cuptor. Incingeti cuptorul la 200 grade, puneti intr-o tava hartie de copt si apoi cu lingura faceti chiftelutele si puneti-le in tava, separate de cativa centimetri. Coaceti pana se rumenesc. |