0 0
Chiftele de dovlecei si cartofi

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
3 Dovlecei
6 Cartofi
3 Oua
50ml Lapte
2-3 linguri Faina
2-3 linguri Pesmet
Sare
Piper
Marar
Ulei

Chiftele de dovlecei si cartofi

Bucataria:
    • 30 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    “Chiftele de dovlecei si cartofi” este un aperitiv usor de preparat si foarte gustos. Poate fi gatit in tot timpul anului si servi atat ca fel principal cat si ca garnitura.

    In zona Moldovei se mai numesc Tocinei. Pot fi o varianta foarte buna de meniu pentru perioada de post daca nu puneti ou si lapte. Se pot face si separat, doar cu dovlecei sau doar cu cartofi.

    Vezi aici alte retete de chiftele.

    Pasi

    1
    Gata

    Se curata dovleceii si cartofii de coaja. Se taie bucati si se dau pe razatoarea mica.

    2
    Gata

    Se pun intr-o strecuratoare 10-15 minute, pentru a se scurge zeama dupa care se storc in pumni, pentru a elimina excesul.

    3
    Gata

    Se pun dovleceii si cartofii rasi intr-un bol si se adauga ouale batute. Puneti apoi marar, sare, piper, pesmetul si faina si amestecati pana se obtine o compozitie mai groasa, dar nu solida. De obicei 2-3 linguri de faina sunt suficiente. Daca vi se pare ca e prea groasa adaugati lapte sau apa (daca faceti de post).

    4
    Gata

    Incingeti o tigaie la foc potrivit si adaugati ulei.

    5
    Gata

    Cu o lingura luati compozitie din bol si puneti in tigaie, formand chiftelute. Apasati putin pe compozitie sa se aplatizeze si sa nu fie prea groase, altfel nu se coc in interior. Intoarceti pe fiecare parte pana se rumenesc apoi scoateti din tigaie si puneti pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul in exces.

    6
    Gata

    Se servesc cu branza sarata, de oaie (cum imi place mie) sau dulce, dupa preferinte si o salata asortata. Daca credeti ca nu e suficient, trantiti langa si un ou in tigaie sau niste cartofi prajiti sau orez. Apoi sa nu va plangeti ca va doare burta, pentru ca, la cat de buni sunt dovleceii, nu o sa va mai opriti usor din mancat!

    7
    Gata

    PS: Daca nu vreti prajeala in ulei, puteti sa faceti la cuptor. Incingeti cuptorul la 200 grade, puneti intr-o tava hartie de copt si apoi cu lingura faceti chiftelutele si puneti-le in tava, separate de cativa centimetri. Coaceti pana se rumenesc.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    cascaval pane
    anterior
    Cascaval pane
    clatite-cu-pui-si-ciuperci-
    urmator
    Clatite cu pui si ciuperci
    cascaval pane
    anterior
    Cascaval pane
    clatite-cu-pui-si-ciuperci-
    urmator
    Clatite cu pui si ciuperci

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.