Ingrediente
- 1kg Carne de pui
- 2 Cepe mari
- 3 Oua
- Susan
- 100g Pesmet
- 4-5 felii Miez de paine (in loc de pesmet)
- 1-2 linguri Faina
- 1 lingura Boia dulce
- Sare
- Piper
- 1 legatura Patrunjel sau marar
Instructiuni si detalii
Este o reteta clasica de chiftele, la care se adauga si niste seminte de susan. De preferat este puiul de tara dar puteti folosi si din comert. Pentru a fi mai gustoase carnea se fierbe inainte de prepararea chiftelelor.
Pasi
1 Gata | Se fierbe carnea de pui pana cand se desprinde usor de pe oase. La un pui de tara de obicei fierberea este de 1 ora, la oala sub presiune. Dupa ce puiul este fiert se lasa putin sa se raceasca dupa care se inlatura carnea de pe oase si se pune intr-un bol. Pastrati putina zeama intr-o cana, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de ea mai tarziu. Restul de zeama se poate pune in sticle si pastra la frigider/congelator si se foloseste la supe si alte mancaruri. Tocati carnea la un robot de bucatarie. |
2 Gata | |
3 Gata | Puneti ceapa peste carnea tocata. Spargeti ouale si adaugati continutul in bol. Daca folositi miez de paine sfaramati-l bine inainte de a-l pune in bol. Taiati mararul sau patrujnelul marunt si adaugati-l langa celelalte ingrediente. Puneti boia, sare, piper si alte mirodenii, dupa gust. Adaugati faina. Amestecati ferm totul pana se obtine o pasta compacta. Daca vi se pare prea groasa puneti niste zeama de pui din cea pastrata in cana. |
4 Gata | |
5 Gata | Cand sunt rumenite scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si mutati chiftelele intr-un castron. |