0 0
Chiftele de pui cu susan

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1kg Carne de pui
2 Cepe mari
3 Oua
Susan
100g Pesmet
4-5 felii Miez de paine (in loc de pesmet)
1-2 linguri Faina
1 lingura Boia dulce
Sare
Piper
1 legatura Patrunjel sau marar

Chiftele de pui cu susan

Bucataria:
  • 90
  • Persoane 5
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Este o reteta clasica de chiftele, la care se adauga si niste seminte de susan. De preferat este puiul de tara dar puteti folosi si din comert. Pentru a fi mai gustoase carnea se fierbe inainte de prepararea chiftelelor.

Pasi

1
Gata

Se fierbe carnea de pui pana cand se desprinde usor de pe oase. La un pui de tara de obicei fierberea este de 1 ora, la oala sub presiune. Dupa ce puiul este fiert se lasa putin sa se raceasca dupa care se inlatura carnea de pe oase si se pune intr-un bol. Pastrati putina zeama intr-o cana, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de ea mai tarziu. Restul de zeama se poate pune in sticle si pastra la frigider/congelator si se foloseste la supe si alte mancaruri.

Tocati carnea la un robot de bucatarie.

2
Gata

Curatati cepele si tocati-le marunt. Puneti putin ulei intr-o tigaie si caliti ceapa pana devine sticloasa si se inmoaie.

3
Gata

Puneti ceapa peste carnea tocata. Spargeti ouale si adaugati continutul in bol. Daca folositi miez de paine sfaramati-l bine inainte de a-l pune in bol. Taiati mararul sau patrujnelul marunt si adaugati-l langa celelalte ingrediente. Puneti boia, sare, piper si alte mirodenii, dupa gust. Adaugati faina. Amestecati ferm totul pana se obtine o pasta compacta. Daca vi se pare prea groasa puneti niste zeama de pui din cea pastrata in cana.

4
Gata

Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti hartie de copt intr-o tava. Faceti apoi din compozitie bilute de 4-5cm si aranjati-le frumos in tava. Coaceti cam 15 minute dupa care scoateti tava, rotiti chiftelele si dati-le iarasi la cuptor.

5
Gata

Cand sunt rumenite scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si mutati chiftelele intr-un castron.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

tarta-cu-praz
anterior
Tarta cu praz si pui
tocanita de linte cu bacon
urmator
Tocanita de linte si bacon
tarta-cu-praz
anterior
Tarta cu praz si pui
tocanita de linte cu bacon
urmator
Tocanita de linte si bacon

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.