0 0
Chili con carne

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
500g Carne de vita maruntita
4 Ardei iuti
1 cutie Fasole kidney conserva
1 cutie Fasole alba conserva
400g Rosii cuburi
200g Porumb dulce
100ml Sos de rosii
1 Ceapa
3-4 catei Usturoi
Boia dulce
Boia iute
Sare
Piper
Ulei
Oregano

Chili con carne

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    O reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase, chili con carne este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii de la conserva, deoarece fierb mai repede.

    Pasi

    1
    Gata

    Taiati ceapa si usturoiul marunt, scoateti semintele din ardeii iuti si taiati-i si pe acestia marunt.

    2
    Gata

    Puneti o oala mai mare pe aragaz, la foc mediu, adaugati uleiul si cand s-a incins caliti cepa, usturoiul si ardeii. Adaugati 1 lingura de sare. Dati la foc mic si amestecati incontinuu, avand grija sa nu se arda.

    3
    Gata

    Puneti carnea tocata in oala si amestecati cu celelalte ingrediente, pana cand se rumeneste

    4
    Gata

    Desfaceti conservele de fasole, rosii si porumb, goliti jumatate din lichid si rasturnati-le in oala cu ceapa. Adaugati apoi soia si sucul de rosii. Puneti, dupa gust, piper si paprika dulce si paprika iute. Daca consistenta vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa.

    5
    Gata

    Aduceti la punctul de fierbere si dati focul la mic, fierband cu capacul pe oala, timp de 10-15 minute. Din cand in cand amestecati, ca sa nu se prinda. Cu 2-3 minute inainte de a lua de pe foc adaugati oregano.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ciorba perisoare
    anterior
    Ciorba cu perisoare
    salsa
    urmator
    Sos salsa pentru Nachos
    ciorba perisoare
    anterior
    Ciorba cu perisoare
    salsa
    urmator
    Sos salsa pentru Nachos

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.