0 0
Chili con soya (Chili cu soia)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
100g Fulgi sau bucati de soia
800g Fasole rosie, la conserva
400g Rosii in cuburi, la conserva
2 Cepe mijlocii
1 Ardei gras
Ulei
Condimente chili
Sare

Chili con soya (Chili cu soia)

Bucataria:
  • Persoane 5
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Reteta de chili con soya (chili cu soia) este similara cu cea de chili con carne, insa carnea este inlocuita cu bucatele de soia. Gustul este asemanator preparatului cu carne, insa nu toata lumea suporta soia. Ce puteti face este sa gatiti toate vegetalele, luati un polonic din preparat si puneti-l intr-o cratita mai mica sau intr-o farfurie si adaugati cateva bucatele de soia fiarta. Gustati si daca va place gustul puteti adaugati soia si in cratita principala.

Eu folosesc soia care nu este modificata genetic (si va recomand si voua acelasi lucru). De asemenea, pentru a reduce timpul de preparare, puteti folosi fasole si rosii de la conserva. Altfel, trebuie sa fierbeti fasolea inainte si sa tocati rosii proaspete.

 

Pasi

1
Gata

Puneti o oala incapatoare pe aragaz, cu apa si 1 lingurita de sare. Adaugati soia si lasati sa fiarba cateva minute dupa ce apa clocoteste. Verificati cand soia s-a inmuiat.

2
Gata

Curatati ceapa de coaja si tocati-o marunt. Taiati ardeiul in jumatate, scoateti semintele si apoi taiati-l marunt.

3
Gata

Puneti o cratita pe foc cu 2-3 linguri de ulei. Adaugati ceapa si ardeiul si caliti la foc potrivit pana cand ceapa devine sticloasa.

4
Gata

Desfaceti conservele de fasole si rasturnati continutul in oala cu ceapa si ardei. Procedati la fel cu conserva de rosii. Mai adaugati 1 cana de apa.

5
Gata

Puneti condimentele si adaugati soia, scursa de apa.

6
Gata

Lasati pe aragaz la foc mic pana cand scade si se obtine o tocanita. Nu uitati sa mai amestecati din cand in cand.

7
Gata

La final mai puteti adauga boabe de porumb, ceapa verde, patrunjel si marar.

8
Gata

Serviti cu orez sau cu nachos.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

orez salbatic
anterior
Orezul salbatic – cum se fierbe
salau cu sos de vin alb, unt si lamaie
urmator
Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
orez salbatic
anterior
Orezul salbatic – cum se fierbe
salau cu sos de vin alb, unt si lamaie
urmator
Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.