Background Image
0 0
Chili con soya (Chili cu soia)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
100g Fulgi sau bucati de soia
800g Fasole rosie, la conserva
400g Rosii in cuburi, la conserva
2 Cepe mijlocii
1 Ardei gras
Ulei
Condimente chili
Sare

Chili con soya (Chili cu soia)

Bucataria:
    • Persoane 5
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Reteta de chili con soya (chili cu soia) este similara cu cea de chili con carne, insa carnea este inlocuita cu bucatele de soia. Gustul este asemanator preparatului cu carne, insa nu toata lumea suporta soia. Ce puteti face este sa gatiti toate vegetalele, luati un polonic din preparat si puneti-l intr-o cratita mai mica sau intr-o farfurie si adaugati cateva bucatele de soia fiarta. Gustati si daca va place gustul puteti adaugati soia si in cratita principala.

    Eu folosesc soia care nu este modificata genetic (si va recomand si voua acelasi lucru). De asemenea, pentru a reduce timpul de preparare, puteti folosi fasole si rosii de la conserva. Altfel, trebuie sa fierbeti fasolea inainte si sa tocati rosii proaspete.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Puneti o oala incapatoare pe aragaz, cu apa si 1 lingurita de sare. Adaugati soia si lasati sa fiarba cateva minute dupa ce apa clocoteste. Verificati cand soia s-a inmuiat.

    2
    Gata

    Curatati ceapa de coaja si tocati-o marunt. Taiati ardeiul in jumatate, scoateti semintele si apoi taiati-l marunt.

    3
    Gata

    Puneti o cratita pe foc cu 2-3 linguri de ulei. Adaugati ceapa si ardeiul si caliti la foc potrivit pana cand ceapa devine sticloasa.

    4
    Gata

    Desfaceti conservele de fasole si rasturnati continutul in oala cu ceapa si ardei. Procedati la fel cu conserva de rosii. Mai adaugati 1 cana de apa.

    5
    Gata

    Puneti condimentele si adaugati soia, scursa de apa.

    6
    Gata

    Lasati pe aragaz la foc mic pana cand scade si se obtine o tocanita. Nu uitati sa mai amestecati din cand in cand.

    7
    Gata

    La final mai puteti adauga boabe de porumb, ceapa verde, patrunjel si marar.

    8
    Gata

    Serviti cu orez sau cu nachos.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    orez salbatic
    anterior
    Orezul salbatic – cum se fierbe
    salau cu sos de vin alb, unt si lamaie
    urmator
    Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
    orez salbatic
    anterior
    Orezul salbatic – cum se fierbe
    salau cu sos de vin alb, unt si lamaie
    urmator
    Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.