0 0
Chips de cartofi

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
12 Cartofi potriviti
Sare
Ulei

Chips de cartofi

Bucataria:
  • 20 minute
  • Persoane 6
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Chips (sau Crisp, cum li se mai zice in Anglia) sunt felii subtiri de cartofi prajite intr-o baie de ulei bine incins. Ele se pot sevi atat ca apetitive, snack-uri dar si ca garnituri la diverse preparate pe baza de carne si peste. Pot fi preparate doar cu sare sau combinate cu sare si diverse mirodenii.

Daca doriti, puteti incerca sa faceti cips si din morcovi sau dovlecei. Sunt la fel de gustoase.

Pasi

1
Gata

Alegeti cate 2 cartofi potriviti pentru fiecare persoana. Curatati cartofii de coaja si taiati-i felii subtiri. Daca nu va ies prea subtiri cu cutitul puteti incerca sa ii dati pe lama de la razatoare sau, daca aveti, folositi razatoarele acelea speciale pentru feliat.

2
Gata

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca sau o friteuza.

3
Gata

Dati cartofii prin sare (si mirodenii) si puneti-i in tigaie. Dupa cateva minute sunt facuti. Scoateti-i cu o spatula si puneti-i intr-un castron, pe un servetel absorbant.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

Iutari la otet
anterior
Iutari in otet
salata castraveti marar
urmator
Salata de castraveti cu marar
Iutari la otet
anterior
Iutari in otet
salata castraveti marar
urmator
Salata de castraveti cu marar

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.