Ingrediente
-
600g Carne de curcan
-
6 Cartofi
-
2 Morcovi
-
2 Cepe
-
1 Ardei
-
200g Fasole verde
-
2-3 linguri Sos de rosii
-
1 legatura Leustean
-
Sare
Instructiuni si detalii
Curcanul (Meleagris gallopavo) este pas?re de talie mare, originar? din America (SUA, Mexic), domesticit? deja în timpul aztecilor, care a fost adus? în Europa in 1518 de Iezui?i.
(Wikipedia)
Nume dat în glum? doroban?ilor dup? pana sa? penele de curcan pe care le poart? la c?c?ul? (pref?cut în renume dup? r?zbo?u de la 1877, dar oficial numi?? tot doroban??)
(Dexonline)
Pasi
1
Gata
|
Spalati bine carnea si apoi fierbeti-o intr-o oala incapatoare, pe aragaz, la foc potrivit. Dati la o parte spuma care se formeaza la inceput. |
2
Gata
|
Curatati legumele si taiati-le cubulete: morcovii si ardeii mai mici, cartofii mai mari. Taiati ceapa marunt. |
3
Gata
|
Cand carnea este fiarta (cam dupa 1 ora-1 ora si jumatate) adaugati ceapa si morcovii. Fierbeti 5-10 minute si apoi adaugati si cartofii si fasolea verde. |
4
Gata
|
Dupa alte 10 minute adaugati sucul de rosii si mai fierbeti 5 minute. Adaugati sare, dupa gust. |
5
Gata
|
Spalati leusteanul si tocati-l marunt. Opriti ciorba din fierbere si puneti leusteanul. |
6
Gata
|
Se poate servi cu bors, daca doriti mai acra si cu ardei iute. |