Ingrediente
- 10 legaturi Loboda proaspata
- 1 kg Cartofi noi (sau vechi)
- 2 legaturi Ceapa verde
- 2 capatani Ceapa uscata
- 3 legaturi Stevie
- 3 legaturi Leurda
- 1 legatura Leustean
- Ulei
- Sare
Instructiuni si detalii
Ciorba de loboda este o mancare usoara, de primavara, avand ca principalele ingrediente, pe langa loboda, cartofi noi, ceapa verde, leurda si stevie. Leurda are un gust putin spre usturoi. De fapt ea se si numeste popular “usturoiul ursului”.
Pasi
1 Gata | Spalati bine toate verdeturile, in cateva ape. Decupati cu un cutit nervura principala de la stevie. Luati cateva foi de loboda, rulati-le sul si taiati cam la 1cm distanta. Procedati la fel cu foile de leurda si de stevie. Coditele le tocati marunt-marunt. La fel si leusteanul. |
2 Gata | Spalati cartofii si curatati-i de coaja. Taiati-i apoi cubulete si puneti-i la fiert intr-o oala mare cu apa, in care ati adaugat sare. Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in oala cu apa si cartofi. |
3 Gata | Cand cartofii s-au fiert puneti ceapa verde tocata rondele mici. Adaugati apoi verdeturile si mai fierbeti 5-10 minute. Puneti putin ulei si mai adaugati sare, dupa gust. |
4 Gata | Se serveste cu smantana, iar cei care prefera zeama putin mai acra pot adauga zeama de lamaie sau otet sau bors. |