0 0
Ciorba de perisoare

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Perisoare
300g Carne de vita tocata
1 Morcov
1 Ceapa
1 jumatate Cana orez
1 Ou
1-2 linguri Faina
Sare
Piper
Patrunjel
Ciorba
2 Morcovi
3-4 Cartofi
1 Pastarnac mic
1 Telina mica
1 Ardei
3-4 Rosii
Sare
Piper
Patrunjel

Ciorba de perisoare

Bucataria:
  • 60 minute
  • Persoane 8
  • Medie

Ingrediente

  • Perisoare

  • Ciorba

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Reteta aceasta de ciorba de perisoare am luat-o din cartea lui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” si am adaptat-o la ce avem prin camara.

Ciorba de perisoare este o ciorba traditionala in Romania. Cele mai intalnite sunt perisoarele din carne de vita insa pot fi facute din carne de pui sau peste. Compozitia este putin diferita, in functie de tipul de carne (de exemplu, la perisoarele de peste se pune paine si nu orez, dar sunt la fel de gustoase.

Daca faceti  perisoare de pui si folositi pui de tara, va sugerez sa fierbeti mai intai carnea, dupa care sa o dati la robot pentru a o toca. Iar daca aveti mai multa carne puteti face si chiftele pentru felul principal, precum cele de la bunica. Puneti langa ele o garnitura de cartofi sau orez, impreuna cu sos, si veti avea astfel si felul intai si felul doi, la masa.

La ciorba se mai poate adauga bors (pentru cei care il prefera) si se poate servi cu ardei iuti marinati sau proaspeti. De asemenea, adaugand smantana batuta cu un ou puteti obtine o delicioasa ciorba de perisoare a la grec.

Pofta buna!

 

 

Pasi

1
Gata

Se toaca carnea si ceapa marunt si se da morcovul pe razatoare. Intr-un castron incapator se pun toate ingredientele alaturi de ou, orez, sare, piper si patrunjel si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se fac persisoare de 1,5-2 cm diametru

2
Gata

Se pune o oala cu 1,5litri pe aragaz, la foc mic

3
Gata

Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se toaca la robot, marunt si se pun in apa la fiert.

4
Gata

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete de 1 cm. Se pun apoi in oala.

5
Gata

Adaugati perisoarele si mai lasati la fiert cam 15-20 minute pana cand se fierbe orezul.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

saramura-de-crap-si-mamaliguta
anterior
Saramura de crap
chili con carne
urmator
Chili con carne
saramura-de-crap-si-mamaliguta
anterior
Saramura de crap
chili con carne
urmator
Chili con carne

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.