Background Image
0 0
Ciorba de peste

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Peste
1 Morcov
1 Pastarnac
1/2 Telina
1 Ardei
1 Ceapa
4 Cartofi
Sare
Piprer
Ulei
1/2 legatura Leustean

Ciorba de peste

Bucataria:
    • 60 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Noi romanii suntem ciorbari. Adica mancam ciorba (peste, de vita, de porc, de pui, cu legume) la aproape fiecare masa de pranz (uneori si la alte mese). Bine, nu toata lumea prefera ciorba, copii, de obicei, nu prea sunt incantati de astfel de preparate lichide ci mai mult de prajeli.

    Ciorba de peste este traditionala din zona Dobrogei unde, deschiderea la Dunare, Delta Dunarii si Marea Neagra i-a facut pe locuitorii zonei sa adapteze ciorba de carne la cea facuta cu peste.

    Reteta aceasta nu se doreste a fi o replica a traditionalei ciorbe de peste dobrogene sau pescaresti, ci este pur si simplu o ciorba clasica in care am adaugat peste. Este facuta cu un singur soi de peste si nu mai multe, cum este cea traditionala. De asemenea, are mai multe legume.

    Este adevarat insa, faptul, ca e mult mai gustoasa daca se adauga legustean si putin bors, dar acestea, dupa gust.

    Pentru alte ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine toate legumele si curatati-le.

    2
    Gata

    Curatati ceapa de coaja si taiati mustatile. Scoateti cotorul de la ardei, inlaturati semintele si nervurile. Curatati telina, morcovul, pastarnacul si catofii de coaja.

    3
    Gata

    Taiat marunt ceapa, morcovul, ardeiul, telina si pastarnacul.

    4
    Gata

    Intr-o cratita incapatoare (de preferat ar fi sa o faceti intr-un tuci, pe pirostrii sau soba de fonta) puneti 2 litri de apa. Cand apa fierbe adaugati legumele tocate.

    5
    Gata

    Fierbeti 5 minute dupa care adaugati si cartofii, taiati cubulete.

    6
    Gata

    Dupa inca 5 minute adaugati pestele. De obicei eu folosesc resturile de la peste (asa cum am descris in reteta cu somon de aici) adica coada, capul, inotatoarele, coloana vertebrala pe care am lasat putina carne si, eventual, mai adaug 1-2 bucati cu de fileu sau rondele.

    7
    Gata

    Fiebeti inca 15 minute dupa care adaugati putin ulei, sare si piper. Verificati de gust.

    8
    Gata

    Tocati leusteanul si puneti-l in ciorba. Daca va place, puteti pune si niste bors

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    degetele somon
    anterior
    Degetele de somon
    tort de mere
    urmator
    Tort de mere (si gutui)
    degetele somon
    anterior
    Degetele de somon
    tort de mere
    urmator
    Tort de mere (si gutui)

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.