Background Image
0 0
Ciorba de vita

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg Carne de vita
2 Morcovi
2 Cepe
2 Ardei
1 Pastarnac
1 Telina
6 buc Cartofi
100 g Fasole verde
100 g Mazare verde
4 linguri Sos de rosii
4 l Apa
Sare
Piper
Patrunjel

Ciorba de vita

Bucataria:
    • 140 min
    • Persoane 8
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Ciorba de vita (sau ciorba de vacuta) este o ciorba populara in Romania. Se poate prepara pe tot parcursul anului cu legume proaspete sau congelate.  Unii prefera sa o serveasca cu mult leustean, altii cu bors sau insotita de ardei iute (proaspat sau murat) si smantana.

    Daca luati o bucata mai mare de carne de vita pentru a prepara diverse mancaruri si tocanite, puneti deoparte si o portie pentru o ciorba de vita. Nu veti regreta.

    Pasi

    1
    Gata

    Taiati carnea de vita cubulete si puneti-o intr-o oala mare pe foc, impreuna cu apa, la fiert. Adaugati 2 linguri de sare si dati focul la potrivit. Luati spuma din cand in cand.

    2
    Gata

    Cand carnea este aproape fiarta (cam 1 ora si jumatate) spalati bine legumele si curatati-le de coaja.

    3
    Gata

    Taiati ceapa, morcovii, telina si pastarnacul marunt, cu cutitul sau un robot de bucatarie. Adaugati-le peste carne.

    4
    Gata

    Taiati ardeii cubulete sau dati-i pe razatoare si puneti-i si pe ei in oala.

    5
    Gata

    Adaugati apoi cartofii, taiati cubulete de 1-2 cm.

    6
    Gata

    Dupa 10 minute puneti fasolea verde si mazarea si sosul de rosii. Mai fierbeti timp de 10-15 minute si verificati daca toate legumele sunt fierte. Altfel, mai lasati la fiert. Verificati daca sarea este suficienta, dupa care puneti piper si niste boia dulce.

    7
    Gata

    Tocati niste patrunjel proaspat si puneti-l la final. Mai puteti pune leustean, dupa gust.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    tajine marocan cu naut si legume
    anterior
    Tajine marocan de naut si legume
    dovlecei umpluti la cuptor
    urmator
    Dovlecei umpluti, la cuptor
    tajine marocan cu naut si legume
    anterior
    Tajine marocan de naut si legume
    dovlecei umpluti la cuptor
    urmator
    Dovlecei umpluti, la cuptor

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.