0 0
Ciorba de vita

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg Carne de vita
2 Morcovi
2 Cepe
2 Ardei
1 Pastarnac
1 Telina
6 buc Cartofi
100 g Fasole verde
100 g Mazare verde
4 linguri Sos de rosii
4 l Apa
Sare
Piper
Patrunjel

Ciorba de vita

Bucataria:
  • 140 min
  • Persoane 8
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Ciorba de vita (sau ciorba de vacuta) este o ciorba populara in Romania. Se poate prepara pe tot parcursul anului cu legume proaspete sau congelate.  Unii prefera sa o serveasca cu mult leustean, altii cu bors sau insotita de ardei iute (proaspat sau murat) si smantana.

Daca luati o bucata mai mare de carne de vita pentru a prepara diverse mancaruri si tocanite, puneti deoparte si o portie pentru o ciorba de vita. Nu veti regreta.

Pasi

1
Gata

Taiati carnea de vita cubulete si puneti-o intr-o oala mare pe foc, impreuna cu apa, la fiert. Adaugati 2 linguri de sare si dati focul la potrivit. Luati spuma din cand in cand.

2
Gata

Cand carnea este aproape fiarta (cam 1 ora si jumatate) spalati bine legumele si curatati-le de coaja.

3
Gata

Taiati ceapa, morcovii, telina si pastarnacul marunt, cu cutitul sau un robot de bucatarie. Adaugati-le peste carne.

4
Gata

Taiati ardeii cubulete sau dati-i pe razatoare si puneti-i si pe ei in oala.

5
Gata

Adaugati apoi cartofii, taiati cubulete de 1-2 cm.

6
Gata

Dupa 10 minute puneti fasolea verde si mazarea si sosul de rosii. Mai fierbeti timp de 10-15 minute si verificati daca toate legumele sunt fierte. Altfel, mai lasati la fiert. Verificati daca sarea este suficienta, dupa care puneti piper si niste boia dulce.

7
Gata

Tocati niste patrunjel proaspat si puneti-l la final. Mai puteti pune leustean, dupa gust.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

tajine marocan cu naut si legume
anterior
Tajine marocan de naut si legume
dovlecei umpluti la cuptor
urmator
Dovlecei umpluti, la cuptor
tajine marocan cu naut si legume
anterior
Tajine marocan de naut si legume
dovlecei umpluti la cuptor
urmator
Dovlecei umpluti, la cuptor

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.