Ingrediente
-
1 kg Carne de vita
-
2 Morcovi
-
2 Cepe
-
2 Ardei
-
1 Pastarnac
-
1 Telina
-
6 buc Cartofi
-
100 g Fasole verde
-
100 g Mazare verde
-
4 linguri Sos de rosii
-
4 l Apa
-
Sare
-
Piper
-
Patrunjel
Instructiuni si detalii
Ciorba de vita (sau ciorba de vacuta) este o ciorba populara in Romania. Se poate prepara pe tot parcursul anului cu legume proaspete sau congelate. Unii prefera sa o serveasca cu mult leustean, altii cu bors sau insotita de ardei iute (proaspat sau murat) si smantana.
Daca luati o bucata mai mare de carne de vita pentru a prepara diverse mancaruri si tocanite, puneti deoparte si o portie pentru o ciorba de vita. Nu veti regreta.
Pasi
1
Gata
|
Taiati carnea de vita cubulete si puneti-o intr-o oala mare pe foc, impreuna cu apa, la fiert. Adaugati 2 linguri de sare si dati focul la potrivit. Luati spuma din cand in cand. |
2
Gata
|
Cand carnea este aproape fiarta (cam 1 ora si jumatate) spalati bine legumele si curatati-le de coaja. |
3
Gata
|
Taiati ceapa, morcovii, telina si pastarnacul marunt, cu cutitul sau un robot de bucatarie. Adaugati-le peste carne. |
4
Gata
|
Taiati ardeii cubulete sau dati-i pe razatoare si puneti-i si pe ei in oala. |
5
Gata
|
Adaugati apoi cartofii, taiati cubulete de 1-2 cm. |
6
Gata
|
Dupa 10 minute puneti fasolea verde si mazarea si sosul de rosii. Mai fierbeti timp de 10-15 minute si verificati daca toate legumele sunt fierte. Altfel, mai lasati la fiert. Verificati daca sarea este suficienta, dupa care puneti piper si niste boia dulce. |
7
Gata
|
Tocati niste patrunjel proaspat si puneti-l la final. Mai puteti pune leustean, dupa gust. |