Ingrediente
-
Ciorba de pui
-
Carne de pui
-
1 Ceapa mare
-
1 Morcov mare
-
3-4 Cartofi
-
2-3 Ceapa verde
-
2 Rosii
-
Sare, piper
-
Ostropel de pui
-
Carne de pui
-
1 Ceapa mare
-
750ml Sos de rosii
-
1 Capatana de usturoi
-
Ulei, sare
-
Mamaliga
-
Malai
-
Sare
-
Apa
Instructiuni si detalii
Aveti cateva bucati de carne de pui si nu stiti cum sa le combinati? Reteta aceasta va da o idee despre ce ati putea face.
Practic, puteti face felul 1, ciorba de pui si felul 2, ostropelul de pui cu aproximativ aceleasi ingrediente. Sigur o sa fie un succes, pentru ca noi, romanii, suntem obisnuiti ca la masa sa avem cel putin o ciorba si un fel principal.
Daca le preparati la ceaun, pe foc, sunt mult mai gustoase, insa si pe aragaz ies foarte bune.
Retelele de mai jos nu contin foarte multe ingrediente si se pot face, la un moment dat, in paralel. Astfel economisiti timp si va puteti planifica prepararea asa incat “destinatarii” sa nu planga de foame :-)… prea rau. 🙂
Spor la preparat si pofta buna!
Pasi
1
Gata
|
Incepem prin a fierbe carnea de pui intr-o oala incapatoare. In functie de tipul de carne, daca e de tara sau de crescatorie, se poate fierbe in 1-2 ore, pana cand este moale si se ia usor de pe oase. Recomand carnea de tara care este mult mai gustoasa, chiar daca are o textura mai tare. |
2
Gata
|
Cat fierbe carnea ne pregatim legumele. Curatam ceapa, morcovii, cartofii, usturoiul si le spalam bine. |
3
Gata
|
Ceapa o taiem marunt, morcovul la fel. Usturoiul il taiem feliute, iar cartofii cubulete. |
4
Gata
|
Cand carnea este fiarta, avem de lucru la 2 maini... pardon, cratite. De acum urmeaza sincronizarea. |
5
Gata
|
Scoatem jumatate din carnea de pui si o punem intr-o oala separata. |
6
Gata
|
Ciorba de puiAdaugam ceapa si morcovii in oala in care a fiert puiul si lasam in continuare la fiert cam 10 minute, dupa care adaugam cartofii. |
7
Gata
|
Tocam rosiile marunt si le adaugam in oala. Dupa 10 minute punem si ceapa verde, tocata marunt si ea. |
8
Gata
|
Verificam daca s-au fiert legumele si daca totul e OK spargem un ou intr-un castron si il batem cu o furculita. Apoi adaugam treptat oul in oala cu legume, ajutandu-ne de o furculita, dupa care stingem focul. Daca vreti, adaugati patrunjel sau marar, dupa gust. Ciorba e gata. |
9
Gata
|
OstropelulCat fierb legumele in ciorba ne ocupam de ostropel. In oala in care am pus carnea scoasa de la fiert punem 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Dam aragazul la foc mic. |
10
Gata
|
Amestecam bine, sa nu se prinda, si adaugam sos de rosii sau, daca avem, rosii crude taiate cubulete. Sare, piper, alte mirodenii punem dupa gust. |
11
Gata
|
Ostropelul ar trebui sa fie gata cam in 15-20 de minute, fiert la foc mic, cum ziceam, (nu uitati, carnea deja e fiarta, nu mai e nevoie sa o tinem timp indelungat la fiert). |
12
Gata
|
MamaligutaPentru mamaliguta, punem un vas cu apa la fiert, in care adaugam sare si putin ulei. |
13
Gata
|
Cand apa fierbe turnam incet malai, avand grija sa nu umplem oala, altfel, atunci cand se umfla o sa aibe o consistenta foarte groasa, E putin mai greu de explicat, dar trebuie pus malai astfel incat sa avem obtinem o consistenta unui terci subtire. Aceasta datorita faptului ca malaiul se va umfla. Daca devine prea gros adaugati repede apa fiarta. |
14
Gata
|
Cand apa de la malai incepe sa clocoteasca dati focul la mic si amestecati constant, timp de 10 minute. |
15
Gata
|