• Acasa
  • Meniuri
  • Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta
0 0
Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Ciorba de pui
Carne de pui
1 Ceapa mare
1 Morcov mare
3-4 Cartofi
2-3 Ceapa verde
2 Rosii
Sare, piper
Ostropel de pui
Carne de pui
1 Ceapa mare
750ml Sos de rosii
1 Capatana de usturoi
Ulei, sare
Mamaliga
Malai
Sare
Apa

Ciorba de pui cu zdrente de ou, ostropel si mamaliguta

Bucataria:
    • Medie

    Ingrediente

    • Ciorba de pui

    • Ostropel de pui

    • Mamaliga

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Aveti cateva bucati de carne de pui si nu stiti cum sa le combinati? Reteta aceasta va da o idee despre ce ati putea face.

    Practic, puteti face felul 1, ciorba de pui si felul 2, ostropelul de pui cu aproximativ aceleasi ingrediente. Sigur o sa fie un succes, pentru ca noi, romanii, suntem obisnuiti ca la masa sa avem cel putin o ciorba si un fel principal.

    Daca le preparati la ceaun, pe foc, sunt mult mai gustoase, insa si pe aragaz ies foarte bune.

    Retelele de mai jos nu contin foarte multe ingrediente si se pot face, la un moment dat, in paralel. Astfel economisiti timp si va puteti planifica prepararea asa incat “destinatarii” sa nu planga de foame :-)… prea rau. 🙂

    Spor la preparat si pofta buna!

    Pasi

    1
    Gata

    Incepem prin a fierbe carnea de pui intr-o oala incapatoare. In functie de tipul de carne, daca e de tara sau de crescatorie, se poate fierbe in 1-2 ore, pana cand este moale si se ia usor de pe oase. Recomand carnea de tara care este mult mai gustoasa, chiar daca are o textura mai tare.

    2
    Gata

    Cat fierbe carnea ne pregatim legumele. Curatam ceapa, morcovii, cartofii, usturoiul si le spalam bine.

    3
    Gata

    Ceapa o taiem marunt, morcovul la fel. Usturoiul il taiem feliute, iar cartofii cubulete.

    4
    Gata

    Cand carnea este fiarta, avem de lucru la 2 maini... pardon, cratite. De acum urmeaza sincronizarea.

    5
    Gata

    Scoatem jumatate din carnea de pui si o punem intr-o oala separata.

    6
    Gata

    Ciorba de pui

    Adaugam ceapa si morcovii in oala in care a fiert puiul si lasam in continuare la fiert cam 10 minute, dupa care adaugam cartofii.

    7
    Gata

    Tocam rosiile marunt si le adaugam in oala. Dupa 10 minute punem si ceapa verde, tocata marunt si ea.

    8
    Gata

    Verificam daca s-au fiert legumele si daca totul e OK spargem un ou intr-un castron si il batem cu o furculita. Apoi adaugam treptat oul in oala cu legume, ajutandu-ne de o furculita, dupa care stingem focul. Daca vreti, adaugati patrunjel sau marar, dupa gust. Ciorba e gata.

    9
    Gata

    Ostropelul

    Cat fierb legumele in ciorba ne ocupam de ostropel. In oala in care am pus carnea scoasa de la fiert punem 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Dam aragazul la foc mic.

    10
    Gata

    Amestecam bine, sa nu se prinda, si adaugam sos de rosii sau, daca avem, rosii crude taiate cubulete. Sare, piper, alte mirodenii punem dupa gust.

    11
    Gata

    Ostropelul ar trebui sa fie gata cam in 15-20 de minute, fiert la foc mic, cum ziceam, (nu uitati, carnea deja e fiarta, nu mai e nevoie sa o tinem timp indelungat la fiert).

    12
    Gata

    Mamaliguta

    Pentru mamaliguta, punem un vas cu apa la fiert, in care adaugam sare si putin ulei.

    13
    Gata

    Cand apa fierbe turnam incet malai, avand grija sa nu umplem oala, altfel, atunci cand se umfla o sa aibe o consistenta foarte groasa, E putin mai greu de explicat, dar trebuie pus malai astfel incat sa avem obtinem o consistenta unui terci subtire. Aceasta datorita faptului ca malaiul se va umfla. Daca devine prea gros adaugati repede apa fiarta.

    14
    Gata

    Cand apa de la malai incepe sa clocoteasca dati focul la mic si amestecati constant, timp de 10 minute.

    15
    Gata

    Intre timp ciorba a fiert, ostropelul e gata iar mamaliga s-a facut. Puneti in farfurii si incantati-va famila sau oaspetii ! Si daca v-a placut mancarea si ati primit un "saru'mana pentru masa", dati un share la reteta, sa aibe si altii de ce sa se bucure!


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    pastrav copt la gratar
    anterior
    Pastrav copt in folie, la gratar
    pastrav varza mamaliga
    urmator
    Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita
    pastrav copt la gratar
    anterior
    Pastrav copt in folie, la gratar
    pastrav varza mamaliga
    urmator
    Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.