0 0
Ciulama cu pui si ciuperci

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
500g Carne de pui (piept, pulpe)
1kg Ciuperci (pleurotus, champignon)
2 Cepe
400g Smantana
500ml Lapte
2-3 linguri Faina
Ulei de masline
Sare
Piper
Marar

Ciulama cu pui si ciuperci

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 5
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Ciulamaua este o mancare din bucataria romaneasca insa cu influente din cea turca (çullama – mancare de pasare cu sos alb). Se prepara de obicei cu pui si ciuperci, dar cautand pe net am gasit mai multe variante, inclusiv cu carne de vita si morcov sau alte legume. Toate ingredientele se pun intr-un sos alb de faina si smantana (si lapte).

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati cepele de coaja si tocati-le marunt.

    2
    Gata

    Taiati carnea de pui cubulete.

    3
    Gata

    Spalati bine de tot ciupercile si taiati-le si pe ele cubulete.

    4
    Gata

    Puneti oala incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati 3-4 linguri ulei de masline si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati carnea de pui si rumeniti. Adaugati apoi si ciupercile si rumeniti-le. Nu va speriati ca sunt prea multe ingrediente in oala, ciupercile vor scade.

    5
    Gata

    Puneti sare. Ciupercile vor lasa apa si vor face o zeama. Fierbeti la foc mic timp de 5-10 minute, dupa care adaugati faina. Sosul se va incleia, aveti grija sa nu il ardeti.

    6
    Gata

    Adaugati treptat smantana si laptele si fierbeti in continuare pana scade putin si se obtine o pasta mai groasa. La final tocati o mana de marar si adaugati peste ciulama

    7
    Gata

    Faceti o mamaliguta si serviti.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    gogosi
    anterior
    Gogosi (simple sau umplute cu gem)
    Scrumbii la gratar
    urmator
    Scrumbii la gratar
    gogosi
    anterior
    Gogosi (simple sau umplute cu gem)
    Scrumbii la gratar
    urmator
    Scrumbii la gratar

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.