0 0
Clatite cu dulceata sau cu gem

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 litru Lapte
Faina
3 Oua
2 linguri Zahar
1 lingurita Sare
Jumatate de plic Praf de copt
1 plic Zahar vanilinat
Apa minerala
Ulei

Clatite cu dulceata sau cu gem

Bucataria:
    • 45 minute
    • Persoane 10
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Clatitele reprezinta un preparat destul de versatil, putand fi mancate atat dulci cat si sarate si putand fi umplute cu diverse: gem, dulceata, crema de ciocolata cu alune, branza, carne tocata, vedeturi.

    Au fost “brevetate” de francezi, in zona bretona, dar au foarte repede adoptate de intreaga lume.

    Si in Romania sunt foarte populare. Aproape orice restaurant are inclus in meniu clatite cu dulceata sau crema de ciocolata.

    Pentru reteta de mai jos nu o sa va dau cantitatea exacta pentru toate ingredientele pentru ca, de exemplu, nu am masurat niciodata cata faina am pus. Important este sa faceti compozitia conform instructiunilor si sa ajungeti la o compozitie destul de lichida, dar nu foarte apoasa. Asta depinde de grosimea pe care o doriti la clatita: daca le vreti mai groase, faceti compozitia mai groasa.

    Cantitatile de mai jos sunt pentru aproximativ 20 de clatite +/-

    Pasi

    1
    Gata

    Intr-un castron mare spargeti ouale si bateti-le cu sarea, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt.

    2
    Gata

    Adaugati alternativ lapte si faina si amestecati bine de tot cu un tel, sa nu apara cocoloase pana cand terminati laptele. Faceti o compozitie mai groasa, ca laptele batut.

    3
    Gata

    Adaugati apa minerala pentru a subtia compozitia. Apa minerala le va da clatitelor mai multa pufosenie si veti vedea cum pe suprafata lor vor aparea mici gaurele.

    4
    Gata

    Serviti cu dulceata, gem sau crema de ciocolata.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    wedges, cartofi cu rozmarin
    anterior
    Wedges – Cartofi cu rozmarin la cuptor
    seminte-de-dovleac-coapte
    urmator
    Seminte de dovleac coapte la cuptor
    wedges, cartofi cu rozmarin
    anterior
    Wedges – Cartofi cu rozmarin la cuptor
    seminte-de-dovleac-coapte
    urmator
    Seminte de dovleac coapte la cuptor

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.