1 0
Clatite cu pui si ciuperci

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Compozitie
500g Piept de pui sau carne de pui
500g Ciuperci
4 Cepe
Sare
Piper
Marar
200ml Smantana sau lapte
Clatite
400ml Lapte
3 Oua
Faina
Sare
1 plic Praf de copt
Ulei
Sos Bechamel Vezi reteta de la <a href="">Sos Bechamel</a>

Clatite cu pui si ciuperci

Bucataria:
  • 60
  • Persoane 8
  • Medie

Ingrediente

  • Compozitie

  • Clatite

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Acest prepareat de clatite cu pui si ciuperci aduce putin cu cannelloni, in sensul ca pastele sunt substituite cu clatitele iar umplutura de carne de vita cu pui si ciuperci. In plus se face dupa aceeasi procedura.

Daca nu sunteti carnivori puteti sa faceti umplutura doar cu ciuperci. Iese (aproximativ) la fel de buna 🙂

Pasi

1
Gata

Clatite

Intr-un bol incapator se bat ouale si se amesteca cu o lingurita de sare si praful de copt. Se adauga treptat si alternativ, putin cate putin, faina si lapte, pana cand se obtine o compozitie mai grosuta, de consistenta laptelui batut sau a iaurtului de baut.

(de obicei pun si niste apa minerala in compozitie, pentru a iesi clatitele mai pufoase)

2
Gata

Incingeti o tigaie, ungeti cu cateva picaturi de ulei. Cu un polonic luati compozitie si ungeti toata tigaia cu un strat subtire. In 1-2 minute intoarceti clatita pe partea cealalta, stilul "aruncat-invartit" sau cu o spatula de lemn.

Faceti toata compozitia. Ar trebui sa va iasa cam 15 clatite.

3
Gata

Umplutura

Spalati ciupercile si dati la o parte coada. Dati carnea de pui, ceapa si ciupercile prin masina sau robotul de tocat.

4
Gata

Incingeti ulei intr-o cratita mai adanca si puneti ceapa, carnea de pui si ciupercile. Adaugati sare si rumeniti, invartind constant, sa nu se prinda sau sa se arda.

5
Gata

Dupa ce s-au calit adaugati smantana sau laptele si apoi mai lasati la foc mic, sa scada. La final puneti mararul, sare (daca mai trebuie), piper si alte mirodenii, dupa gustul vostru.

6
Gata

Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti o tava incapatoare cu unt.

7
Gata

Luati o lingura buna din compozitie si puneti pe mijlocul unei clatite. Impaturiti clatita facand un fel de pachetel: luati o parte si duceti-o putin peste jumatate, apoi veniti din partea cealalta si suprapuneti iar apoi exterioarele formate se duc catre mijloc. Daca nu stau, folositi scobitori sa le prindeti. Turnati deasupra sosul Bechamel.

8
Gata

Puneti clatitele in tava una langa alta pana se umple tava. Dati la cuptor timp de 30 minute, pana se rumenesc.

Serviti cu smantana deasupra

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

Chiftele de dovlecei si cartofi reteta
anterior
Chiftele de dovlecei si cartofi
hummus
urmator
Hummus
Chiftele de dovlecei si cartofi reteta
anterior
Chiftele de dovlecei si cartofi
hummus
urmator
Hummus

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.