Ingrediente
-
Compozitie
-
500g
-
500g
-
4
-
-
-
-
200ml
-
Clatite
-
400ml
-
3
-
-
-
1 plic
-
-
Vezi reteta de la Sos Bechamel
Instructiuni si detalii
Acest prepareat de clatite cu pui si ciuperci aduce putin cu cannelloni, in sensul ca pastele sunt substituite cu clatitele iar umplutura de carne de vita cu pui si ciuperci. In plus se face dupa aceeasi procedura.
Daca nu sunteti carnivori puteti sa faceti umplutura doar cu ciuperci. Iese (aproximativ) la fel de buna 🙂
Pasi
1
Gata
|
ClatiteIntr-un bol incapator se bat ouale si se amesteca cu o lingurita de sare si praful de copt. Se adauga treptat si alternativ, putin cate putin, faina si lapte, pana cand se obtine o compozitie mai grosuta, de consistenta laptelui batut sau a iaurtului de baut. (de obicei pun si niste apa minerala in compozitie, pentru a iesi clatitele mai pufoase) |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
UmpluturaSpalati ciupercile si dati la o parte coada. Dati carnea de pui, ceapa si ciupercile prin masina sau robotul de tocat. |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Dupa ce s-au calit adaugati smantana sau laptele si apoi mai lasati la foc mic, sa scada. La final puneti mararul, sare (daca mai trebuie), piper si alte mirodenii, dupa gustul vostru. |
6
Gata
|
Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti o tava incapatoare cu unt. |
7
Gata
|
Luati o lingura buna din compozitie si puneti pe mijlocul unei clatite. Impaturiti clatita facand un fel de pachetel: luati o parte si duceti-o putin peste jumatate, apoi veniti din partea cealalta si suprapuneti iar apoi exterioarele formate se duc catre mijloc. Daca nu stau, folositi scobitori sa le prindeti. Turnati deasupra sosul Bechamel. |
8
Gata
|