0 0
Coaste de porc marinate, la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
2,5 kg Coaste porc
500ml Bere
1 lingura Sare
1 lingurita Piper
1 lingura Usturoi pudra
4-5 lingurite Mustar
Coriandru
1 lingura Boia dulce sau iute (dupa gust)

Coaste de porc marinate, la cuptor

Bucataria:
    • 180 minute
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Am cautat pe net mai multe retete pentru a prepara coastele de porc la cuptor si cam toate seamana intre ele. Variante ar fi sa fierbeti intai coastele si apoi sa le dati cu mirodenii si la cuptor sau sa le puneti direct la cuptor, doar cu mirodenii pe ele.

    Reteta actuala este putin diferita de datorita faptului ca am ales sa marinez intai coastele pentru cateva ore inainte de a le baga la cuptor.  De ce cu bere? Pentru ca am facut de mai multe ori carne de porc marinata in bere si mustar si a iesit de fiecare data foarte buna.

    Pentru a le da mai multa savoare, atunci cand sunt aproape gata, coastele se pot unge cu sos barbecue sau cu un sos facut cu sirop de artar.

    Este o reteta de lunga durata, de aceea va trebuie destul de multa rabdare cand o preparati.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati coastele bine si cu ajutorul unui cutit inlaturati membrana de pe interior. Aceasta se da jos destul de greu insa, folosind un cutit de filetat introduceti-l putin sub capatul coastelor si apoi cu un servetel de bucatarie, pentru a nu va aluneca mana, trageti de membrana. Folositi procedeul pentru a inlatura toata membrana de pe ele. Aceasta pentru a permite mirodeniilor sa intre mai bine in carne.

    2
    Gata

    Intr-un bol mai mare amestecati sarea, boia, coriandru, piper si mustar, astfel incat sa iasa o pasta groasa.

    3
    Gata

    Frecati coastele cu condimentele bine, pe fiecare parte. Apoi turnati berea deasupra si inmuiati coastele pe ambele parti. Puneti-le cu partea carnoasa in tava, acoperiti cu folie si dati la frigider pentru cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.

    4
    Gata

    Incingeti cuptorul la 180 grade. Scoateti tava cu coaste din frigider, inlaturati folia de plastic (daca ati pus de-aceasta) si puneti deasupra folie de aluminiu. Coaceti timp de 2 ore si jumatate, sau pana cand carea se desprinde relativ usor de pe coaste.

    5
    Gata

    Cand sunt aproape gata dati folia deoparte si lasati la cuptor timp de alte 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.

    Daca folsiti sos barbecue sau sirop de artar, inainte de a da la cuptor ungeti bine coastele pe ambele parti.

    6
    Gata

    Serviti cu cartofi la cuptor cu rozmarin.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    supa crema ciuperci
    anterior
    Supa crema de ciuperci
    wedges, cartofi cu rozmarin
    urmator
    Wedges – Cartofi cu rozmarin la cuptor
    supa crema ciuperci
    anterior
    Supa crema de ciuperci
    wedges, cartofi cu rozmarin
    urmator
    Wedges – Cartofi cu rozmarin la cuptor

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.