0 0
Curcan cu legume la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
2 Pulpe intregi de curcan
1 Piept curcan
4-5 Cartofi
2 Ardei gras
1 Ardei iute
3-4 Morcovi
2 Sfecle rosii
1 Ceapa mare
6-7 Catei usturoi
Ulei
Sare
Mirodenii

Curcan cu legume la cuptor

Bucataria:
    • 150 minute
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Curcan cu legume la cuptor.

    In fiecare an americanii sarbatoresc, in a patra zi de joi a lunii noiembrie, Thanksgiving sau Ziua Recunostintei, iar obiceiul acestei zile traditionale este ca la masa sa se serveasca curcan la cuptor.

    Prima Zi a Recunostintei, care de fapt simbolizeaza recunostinta pentru roadele obtinute in anul curent, a fost sarbatorita printr-o masa comuna de catre de colonistii din lumea veche impreuna cu indienii din tribul Wampanoag. La aceasta masa, carnea de curcan salbatic a fost din abundenta. Alexander Hamilton, unul dintre “Parintii fondatori ai Statelor Unite” a proclamat mai tarziu ca “niciun cetatean al Statelor Unite nu trebuie sa se abtina de a manca curcan de Ziua Recunostintei”. La un moment dat s-a dorit chiar adoptarea curcanului ca simbol al Statelor Unite, insa in cele din urma a fost ales vulturul cu cap alb (sau vulturul plesuv, asa cum este tradus din engleza).

    Nu stiu cum erau curcanii salbatici fata de cei domestici de azi, probabil ca mai mici, dar cum la noi o familie normala nu poate manca un curcan intreg la o masa, am ales sa fac doar niste pulpe si aripi de curcan la cuptor.

    Pasi

    1
    Gata

    Carnea de curcan este destul de slaba si tare, de aceea ar fi bine sa o puneti la fiert inainte, intr-o oala cu sare, timp de o ora-o ora si jumatate.

    2
    Gata

    Spalati si curatati legumele, taiati cartofii si sfeclele rosii cubulete, morcovii rondele, ceapa pestisori, ardeii felii si curatati cateii de usturoi. Puneti morcovii si cartofii la fiert timp de 10 minute.

    3
    Gata

    Incingeti cuptorul la 220 grade.

    4
    Gata

    Ungeti o tava cu putin ulei si asezati carnea si legumele. Stropiti bine cu ulei, sare, piper si alte mirodenii si mai adaugati 1-2 polonice de apa in care a fiert carnea.

    5
    Gata

    Acoperiti cu o folie de staniol si dati la cuptor pentru 40 de minute, pana cand legumele se inmoaie bine. Scoateti apoi folia si lasati la cuptor inca 10-15 minute, sa se rumeneasca deasupra.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    miel cuptor
    anterior
    Friptura de miel la cuptor
    lasagna cu carne de vita
    urmator
    Lasagna cu carne de vita
    miel cuptor
    anterior
    Friptura de miel la cuptor
    lasagna cu carne de vita
    urmator
    Lasagna cu carne de vita

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.