0 0
Cus Cus cu legume

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
300g Cus cus
Apa
2 Morcovi
1 Ceapa
2 Ardei
4-5 Ciuperci
Sare
Mirodenii

Cus Cus cu legume

Bucataria:
    • 30 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Cus cus (sau couscous, de la kuskus in limba araba) sunt de fapt niste “paste” mici si rotunde facute din grau dur foarte folosite in bucatariile tarilor din nordul Africii dar si in Peninsula Arbica. Studiile dau credit berberilor ca fiind primii preparatori ai cus cus-ului (seksu) inca din secolul 2 i.e.n.

    Original cus cus-ul era preparat din mei. Faina obtinuta din macinarea meiului sau a graului dur se amesteca cu apa obtinand un aluat care se ruleaza subtire si se separa in bilute mici, trecute apoi printr-o sita. Granulele care sunt prea mici si trec prin gaurile sitei se combina din nou cu aluatul iar procesul se repeta.

    Cus cus-ul se poate servi simplu, doar cu apa si sare, dar si combinat cu diverse alte ingrediente (de exemplu unt) si legume. Serveste de obicei ca garnitura la mancarurile cu carne si sosuri.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala legumele si se curata de coaja (ceapa si morcovii). Se scot semintele de ardei iar ciupercile se spala bine de tot.

    2
    Gata

    Se toaca toate legumele cubulete potrivite.

    3
    Gata

    Intr-un castron incapator se pune cus cus-ul si se amesteca cu 1 lingurita de sare.

    4
    Gata

    Se fierbe apa si se adauga peste cus cus astfel incat nivelul apei sa fie cam de un deget si jumatate peste nivelul cus cus-ului. Se acopera castronul cu o farfurie.

    5
    Gata

    Se calesc legumele in putin ulei de masline intr-un wok pe aragaz si se amesteca cu sare si mirodenii.

    6
    Gata

    Dupa 10 minute cus cus-ul ar trebui sa fie gata (adica sa fi absorbit toata apa). Se adauga o lingura buna de unt si se amesteca totul cat este cald. Se pun apoi si legumele din wok si se amesteca totul.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    macrou in sos de rosii
    anterior
    Macrou in sos de rosii la cuptor
    pulpe de pui
    urmator
    Pulpe de pui la Dry Cooker
    macrou in sos de rosii
    anterior
    Macrou in sos de rosii la cuptor
    pulpe de pui
    urmator
    Pulpe de pui la Dry Cooker

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.