0 0
Degetele de somon

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
400 Somon
Faina
2 Oua
Pesmet
Parmezan sau Cheddar
2 linguri Boia dulce
Sare
Piper
Ulei

Degetele de somon

Bucataria:
  • 60 min
  • Persoane 4
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Tuturor ne plac snitelele de vita sau porc, gujoanele de peste, degetelele de pui legume sau orice paneuri de carne sau legume (ciuperci, vinete, dovlecei), prajite in tigaie.

O alternativa la prajire este insa coacerea, toate aceste preparate putand fi facute si la cuptor.

Reteta de azi este tot de la Jamie Oliver si este facuta cu o parte mai putin „interesanta” a somonului: burta. Din aceasta puteti face niste degetele de somon delicioase.

Sfaturi

Cand mergeti la cumparaturi luati un somon intreg. Stiu ca e comod sa cumparati doar rondele sau fileuri insa, iesiti mai ieftin daca luati pestele intreg si puteti facem mult mai multe preparate. Puteti ruga persoana de la raion sa va ajute cu curatarea pestelui si taierea lui in bucati.

Eu cumpar de obicei un peste de 3kg, din care au fost scoase intestinele si branhiile, si mi-l pregatesc singur acasa, astfel:

  • il curat de solzi si tai inotatoarea caudala si cea (cele) spinala cu o foarfeca de bucatarie
  • tai capul, avand grija sa las putin si din trunchi, si coada la aproximativ 5-7cm
  • tai celelalte inotatoare impreuna cu putina carne din jurul lor.
  • despic pestele pe din doua si separ coloana vertebrala, avand grija sa las putina carne pe ea.
  • tai burta la 1 cm (maxim), obtinand 2 fasii pe care le voi portiona astfel incat sa rezulte niste „degetele de somon”
  • fac fileuri din ce ramane.
  • capul, coada, inotatoarele cu carne si coloana vertebrala le folosesc pentru ciorba
  • fileurile le pun in pungi separate cate 5

Astfel, dintr-un somon intreg asigur o ciorba, 2 mese cu fileuri si 1 cu degetele de pui. Faceti socoteala cat ar insemna sa cumparati toate acestea separat si veti obtine o suma aproape dubla fata de a cea la care cumparati un somon intreg.

Pasi

1
Gata

Nu am pus cantitati pentru faina, pesmet si parmezan deoarece acestea variaza in functie de cantitatea si de cat de mult incarcati bucatile de peste. Puteti incepe cu cate 100g de faina si pesmet si 50g de parmezan sau cheddar. Daca mai e nevoie, mai adaugati pe parcurs.

2
Gata

Inlaturati pielea de pe fiecare bucata de somon. Daca le-ati pregatit cum am explicat mai sus aveti deja degetele de somon formate. Altfel, inlaturati pielea la niste fileuri, scoateti oasele si taiati-le degetele (bastonase)

3
Gata

Pregatiti 3 farfurii in care veti pune, pe rand, urmatoarele.

4
Gata

Farfuria 1: faiana

5
Gata

Farfuria 2: ouale batute, impreuna cu boia, sare si piper.

6
Gata

Farfuria 3: pesmetul impreuna cu parmezanul (sau cheddar) dat pe razatoarea mica sau amestecate la robot.

7
Gata

Incingeti cuptorul la 200 grade (mediu spre mare). Puneti o foaie de copt intr-o tava incapatoare, pe care o ungeti cu putin ulei de masline.

8
Gata

Luati o bucata de peste, dati-o prin faina pe toate partile, apoi prin ou si apoi prin amestecul de pesmet si branza. O puneti in tava si procedati la fel pana terminat toate degetelele de somon. Puteti folosi o furculita, daca va e mai usor.

9
Gata

Dati la cuptor timp de 15 minute sau pana cand se devin aurii si sunt coapte.

10
Gata

Serviti cu sos de iaurt, salsa, guacamole, maioneza sau orice sos va place.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

cartofi crocanti
anterior
Cartofi crocanti
ciorba de peste
urmator
Ciorba de peste
cartofi crocanti
anterior
Cartofi crocanti
ciorba de peste
urmator
Ciorba de peste

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.