Background Image
0 0
Dorada la cuptor, orez si legume stir fry

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Pestele
2 Dorade mari
100 ml Vin alb
1 Ceapa
50 g Unt
Mirodenii
Sare
1 Lamaie
Orezul
1 cana Orez basmati sau salbatic
Sare
20g Unt
Stir Fry
300g Ciuperci
2 Ardei
1 Ceapa rosie
200g Fasole verde
2 Morcovi
Alte legume, dupa preferinte

Dorada la cuptor, orez si legume stir fry

Bucataria:
    • 60 min
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    • Pestele

    • Orezul

    • Stir Fry

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Retete de peste la cuptor, servit cu orez si cu legume, am publicat deja in mai multe randuri (de exemplu reteta aceasta). In reteta de dorada la cuptor va propun o un alt mod de a prepara pestele la cuptor, fie el dorada sau alt soi, insotit apoi de orez simplu si niste legume trase la tigaie in stil stir fry.

    Este o reteta simpla si care se gateste foarte repede. Practic, in maxim 60 de minute, incluzand timpul de pregatire, ar trebui sa fie totul gata. Totul este sa va pregatiti ingredientele din timp si sa le aveti la indemana, astfel incat sa faceti pasii de preparare a fiecarui produs in parte, unul dupa altul.

    Pasi

    1
    Gata

    Prepararea pestelui

    Pestele se prepara la fel ca in reteta de salau la cuptor.

    2
    Gata

    Luati 2 dorade mari de 4-600g, radeti solzii si apoi inlaturati capul si coada. Despicati burta fiecarui peste, aruncati intestinele si celelalte organe, curatati interiorul de pielita neagra (care este amara) si apoi taiati fiecare peste in lungime, in doua bucati, obtinand doua fileuri. Nu e nevoie sa inlaturati oasele. Acestea se vor scoate usor cand mancati, doar trebuie sa fiti atenti.

    3
    Gata

    Incalziti cuptorul la 180 grade

    4
    Gata

    Taiati lamaia si ceapa feliute. Puneti putin ulei intr-o tava incapatoare, presarati putina sare si asezati fileurile in tava, cu pielea in jos. Puneti deasupra lamaie, ceapa si feliute de unt, sarati si presarati mirodenii.

    5
    Gata

    Dati la cuptor timp de 30 de minute.

    6
    Gata

    Orezul

    Cat timp se face pestele ocupati-va de orez. Modul de fierbere l-am descris in reteta de aici.

    7
    Gata

    Masurati 1 cana de orez. Puneti orezul intr-o oala si adaugati 1 cana si jumatate de apa, putina sare si putin unt. Aduceti la punctul de fierbere, fara capac. Puneti apoi capacul, dati focul la mic la aragaz si fierbeti 12 minute. Opriti focul si lasati acoperit pana cand serviti. Inainte de a pune pe farfurie luati o furculita si amestecati prin orez, sa se desprinda frumos boabele una de alta.

    8
    Gata

    Stir fry

    Curatati si spalati toate legumele. Tocati morcovii rondele, ardeii si ceapa felii potrivite, ciupercile cubulete, fasolea verde in bucati de 1-2 cm. Mai puteti folosi broccoli, conopida, rosii, ardei galben, dovlecel, vinete ... orice alta leguma preferati. Toate legumele trebuie taiate in bucati aproximativ egale.

    9
    Gata

    Intr-o tigaie adanca de tip wok puneti 2-3 linguri de ulei de masline si dati la foc mare.

    10
    Gata

    Puneti in tigaie, pe rand, legumele, in functie de textura: cele mai tari la inceput, cele mai moi la final. Astfel, incepeti cu morcovii, prajiti-i cam 1 minut, apoi adaugati ardeii. Dupa inca 1 minut adaugati fasolea verde si asa mai departe cu celelalte legume. Ciupercile se adauga la sfarsit, pentru ca lasa apa.

    11
    Gata

    In maxim 10 minute ar trebui sa faceti toate legumele, altfel cele pe care le-ati pus primele se vor inmuia. Adaugati sare, piper, mirodenii, sos de soia sau orice alte arome doriti abia la final, amestecati bine, mai lasati pe foc 30 de secunde si apoi opriti aragazul.

    12
    Gata

    Servirea

    Puneti pe o farfurie intinsa un fileu de peste, orez si legume. Daca doriti faceti un sos de lamaie sau un sos de usturoi. Serviti cu vin alb.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    salau cu sos de vin alb, unt si lamaie
    anterior
    Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
    placinta cu dovleac melc
    urmator
    Placinta cu dovleac, in forma de melc
    salau cu sos de vin alb, unt si lamaie
    anterior
    Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
    placinta cu dovleac melc
    urmator
    Placinta cu dovleac, in forma de melc

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.