0 0
Dovleac cu miere si nuca

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 Dovleac
Miere
Miez de nuca
Scortisoara

Dovleac cu miere si nuca

Bucataria:
    • 60 minute
    • Persoane 5
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Acum cateva saptamani am mancat la un restaurant turcesc un dovleac cu miere si nuca excelent. Cum intre timp in balcon au aparut cativa dovleci, primiti de la socri, am zis sa incerc si eu reteta. Iar rezultatul a fost pe masura.

    Initial am copt dovleacul cu tot cu coaja (pasul 3 de mai jos), dar puteti sari peste el si trece direct la pasii 4 si 5 daca mai intai curatati coaja dovleacului si il dati la cuptor intr-un vas de copt (vedeti mai jos).

     

    Pasi

    1
    Gata

    Incingeti cuptorul la 200 grade.

    2
    Gata

    Spalati dovleacul, Taiati-l si curatati-l de seminte. Impartiti-l apoi in felii.

    3
    Gata

    Intr-o tava puneti foaie de copt si aranjati feliile de dovleac. Lasati la cuptor 30-40 de minute.

    (Puteti sari peste pasul acesta si trece direct la urmatoarele daca curatati dovleacul de la inceput de coaja si il puneti in vasul de copt. Va trebui sa il coaceti cam 40-45 de minute in situatia aceasta).

    4
    Gata

    Scoateti dovleacul de la cuptor, lasati cateva minute sa se mai raceasca si cu grija, sa nu va ardeti, indepartati coaja.

    5
    Gata

    Puneti dovleacul intr-un vas de copt. Ungeti feliile cu miere, presarati scortisoara si nucile. Acoperiti vasul cu capacul sau cu folie de aluminiu si dati la cuptor inca 10-15 de minute.

    6
    Gata

    Cand timpul de coacere a trecut scoateti vasul si verificati daca s-a copt si daca este suficient de dulce. Daca nu e puteti presara niste zahar pudra deasupra.

    7
    Gata

    Scoateti capacul vasului si mai lasati 5-10 minute in cuptor, sa se caramelizeze deasupra.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    pastrav la cuptor
    anterior
    Pastrav la cuptor
    pomana porcului
    urmator
    Pomana porcului
    pastrav la cuptor
    anterior
    Pastrav la cuptor
    pomana porcului
    urmator
    Pomana porcului

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.