Ingrediente
- 600g Piept de pui
- 2 buc Ardei gras (rosu si verde)
- 6 Tortilla
- 2-300 g Branza cheddar
Marinata
- Sare
- Piper
- Zeama de lamaie
- Chimen
- 1 lingurita Boia dulce
- 3-4 linguri Ulei de masline
- Coriandru
Instructiuni si detalii
Fajita este o mancare de tip Tex-Mex, adica Texano-Mexicana. Prima mentionare a preparatului apare in 1930, de la muncitorii mexicani care lucrau in ranch-urile din Texas, de-alungul raului Rio Grande. Acestia erau platiti, partial, cu carne pentru munca lor. Din pacate ceea ce primeau erau partile mai putin folosite ale animalului (cum ar fi intestine, capul sau diafragma) insa s-au adaptat si au reusit sa transforme aceste ingrediente intr-o mancare satioasa, marinand carnea si gatind-o pe gratar si apoi servind-o cu tortilla.
De-alungul anilor, fajita a fost un preparat pregatit la focurile de tabara, ajungand sa fie populara in anii ’60. In 1969 Sonny Falcon, managerul raionului de carne al unui supermarket a avut ideea de a deschide un stand in care prepara si vindea fajita la festivaluri si rodeo-uri. In acelasi timp, Otilia Garza prepara fajita in restaurantul propriu Round-Up Restaurant in the Rio Grande Valley dupa o reteta mostenita de la bunica ei.
Incepand cu anii 70 fajita a crescut in popularitate, ajungand sa fie servita insotita de alte preparate mexicane precum salsa, guacamole, tortilla sau cilantro si sa fie preparata din alte tipuri de carne.
Reteta de mai jos este facuta cu carne de pui insa o puteti adapta la carnea de vita. Important este pasul de marinare a carnii.
Pentru guacamole puteti urma pasii de la reteta de aici si daca vreti sa faceti tortilla de casa urmati reteta aceasta.
Pasi
1 Gata | Marinarea carniiIn primul rand, carnea trebuie marinata. Pentru asta combinati sarea cu piperul, uleiul de masline, zeama de la 1 lamaie, coriandru si boiaua. |
2 Gata | |
3 Gata | Preparare FajitaSpalati ardeii bine si taiati-i fasii. Eu procedez in felul urmator, pentru a obtine fasii drepte. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | Intr-o tigaie dreapta, la foc potrivit, puneti 1 lingurita ulei de masline. Puneti o tortilla, lasati-o 30 secunde pe o parte si apoi rasuciti si mai lasati 30 secunde. |
8 Gata |