0 0
Fajita de pui

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
600g Piept de pui
2 buc Ardei gras (rosu si verde)
6 Tortilla
2-300 g Branza cheddar
Marinata
Sare
Piper
Zeama de lamaie
Chimen
1 lingurita Boia dulce
3-4 linguri Ulei de masline
Coriandru

Fajita de pui

Bucataria:
  • 60 min
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

  • Marinata

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Fajita este o mancare de tip Tex-Mex, adica Texano-Mexicana. Prima mentionare a preparatului apare in 1930, de la muncitorii mexicani care lucrau in ranch-urile din Texas, de-alungul raului Rio Grande. Acestia erau platiti, partial, cu carne pentru munca lor. Din pacate ceea ce primeau erau partile mai putin folosite ale animalului (cum ar fi intestine, capul sau diafragma) insa s-au adaptat si au reusit sa transforme aceste ingrediente intr-o mancare satioasa, marinand carnea si gatind-o pe gratar si apoi servind-o cu tortilla.

De-alungul anilor, fajita a fost un preparat pregatit la focurile de tabara, ajungand sa fie populara in anii ’60. In 1969 Sonny Falcon, managerul raionului de carne al unui supermarket a avut ideea de a deschide un stand in care prepara si vindea fajita la festivaluri si rodeo-uri. In acelasi timp, Otilia Garza prepara fajita in restaurantul propriu Round-Up Restaurant in the Rio Grande Valley dupa o reteta mostenita de la bunica ei.

Incepand cu anii 70 fajita a crescut in popularitate, ajungand sa fie servita insotita de alte preparate mexicane precum salsa, guacamole, tortilla sau cilantro si sa fie preparata din alte tipuri de carne.

Sursa

Reteta de mai jos este facuta cu carne de pui insa o puteti adapta la carnea de vita. Important este pasul de marinare a carnii.

Pentru guacamole puteti urma pasii de la reteta de aici si daca vreti sa faceti tortilla de casa urmati reteta aceasta.

Pasi

1
Gata

Marinarea carnii

In primul rand, carnea trebuie marinata. Pentru asta combinati sarea cu piperul, uleiul de masline, zeama de la 1 lamaie, coriandru si boiaua.

2
Gata

Taiati pieptul de pui fasii. Puneti marinata intr-un bol incapator si adaugati fasiile de piept de pui, amestecand astfel incat marinata sa ajunga peste toata carnea. Dati la frigider cel putin 30min.

3
Gata

Preparare Fajita

Spalati ardeii bine si taiati-i fasii. Eu procedez in felul urmator, pentru a obtine fasii drepte.

4
Gata

Pe un tocator tai cotorul si varful. Indepartez coada si semintele si folosesc ardeiul pentru salata (salsa, guacamole), nu il pun la fajita. Partea principala a ardeiului o tai apoi fasii drepte.

5
Gata

Intr-o tigaia incapatoare, pe aragaz la foc mare, puneti putin ulei de masline. Adaugati carnea. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda. Daca lasa apa amestecati pana cand se evapora toata zeama. Eventual mai adaugati ulei de masline.

6
Gata

Puneti si ardeii in tigaie si mai prajiti impreuna cu carnea timp de 5-10 minute, pana cand se fac si ardeii.

7
Gata

Intr-o tigaie dreapta, la foc potrivit, puneti 1 lingurita ulei de masline. Puneti o tortilla, lasati-o 30 secunde pe o parte si apoi rasuciti si mai lasati 30 secunde.

8
Gata

Puneti tortilla pe o farfurie. Adaugati guacamole, putin afajita si branza cheddar rasa. Rulati si serviti

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

guacamole
anterior
Guacamole – reteta adaptata
cartofi crocanti
urmator
Cartofi crocanti
guacamole
anterior
Guacamole – reteta adaptata
cartofi crocanti
urmator
Cartofi crocanti

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.