Ingrediente
- 1-2 cani Naut uscat
- 1 Ceapa mare
- 1 legatura Patrunjel
- 2-3 linguri Faina
- Sare
- Piper
- Chimion
- 3-4 catei Usturoi
- Ulei
Instructiuni si detalii
Falafel sunt chiftele facute din naut si diverse condimente, prajite in ulei, traditionale in Egipt si Orientul Mijlociu si servite de obicei cu lipie sau pita si diverse legume proaspete. Cuvantul “falafel” provine din araba si inseamna “piper” insa la origine s-a transformat din persanul “pilpil” (ardei lung) in aramaicul “pilpal” (lucru rotund), derivat din “palpel” (a fi rotund). Deci, la origine, cuvantul falafel inseamna “rotund, bile mici”.
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Cand nautul este gata, puneti-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu ceapa, usturoiul, sarea, faina si patrunjelul si tocati. Aveti grija sa nu tocati pana devine pasta, altfel faceti hummus. Asadar tocati putin mai mare si apoi mutati compozitia intr-un castron mai mare si amestecati cu o furculita, sa se mai separe granulele. |
4 Gata | Faceti chiftele rotunde in mana. In functie de cat de compacta este compozitia, luati decizia daca prajiti sau nu chiftelele. Daca v-a iesit mai mult pasta, atunci nu riscati sa prajiti, altfel se va desface toata compozitia in ulei. De fapt, va recomand sa nu prajiti deloc in ulei. Incingeti aragazul la maxim cat timp faceti chiftelele, luati o tava si puneti foaie de gatit dupa care asezati chiftelele si dati la cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute. |
5 Gata | Cand sunt gata rumenite scoateti de la cuptor, puneti pe farfurie si serviti cu sos de usturoi si patrunjel. |