0 0
Falafel

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1-2 cani Naut uscat
1 Ceapa mare
1 legatura Patrunjel
2-3 linguri Faina
Sare
Piper
Chimion
3-4 catei Usturoi
Ulei

Falafel

Bucataria:
    • 90 minute
    • Persoane 4
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Falafel sunt chiftele facute din naut si diverse condimente, prajite in ulei, traditionale in Egipt si Orientul Mijlociu si servite de obicei cu lipie sau pita si diverse legume proaspete. Cuvantul “falafel” provine din araba si inseamna “piper” insa la origine s-a transformat din persanul “pilpil” (ardei lung) in aramaicul “pilpal” (lucru rotund), derivat din “palpel” (a fi rotund). Deci, la origine, cuvantul falafel inseamna “rotund, bile mici”.

    Pasi

    1
    Gata

    Nautul se pune de cu seara la inmuiat, intr-un castron cu apa. Dimineata se fierbe bine in oala sub presiune (cam 1 ora)

    2
    Gata

    Cat fierbe nautul curatati ceapa si usturoiul.

    3
    Gata

    Cand nautul este gata, puneti-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu ceapa, usturoiul, sarea, faina si patrunjelul si tocati. Aveti grija sa nu tocati pana devine pasta, altfel faceti hummus. Asadar tocati putin mai mare si apoi mutati compozitia intr-un castron mai mare si amestecati cu o furculita, sa se mai separe granulele.

    4
    Gata

    Faceti chiftele rotunde in mana. In functie de cat de compacta este compozitia, luati decizia daca prajiti sau nu chiftelele. Daca v-a iesit mai mult pasta, atunci nu riscati sa prajiti, altfel se va desface toata compozitia in ulei. De fapt, va recomand sa nu prajiti deloc in ulei. Incingeti aragazul la maxim cat timp faceti chiftelele, luati o tava si puneti foaie de gatit dupa care asezati chiftelele si dati la cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute.

    5
    Gata

    Cand sunt gata rumenite scoateti de la cuptor, puneti pe farfurie si serviti cu sos de usturoi si patrunjel.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ardei-copti
    anterior
    Salata de ardei copti
    pizza de casa
    urmator
    Pizza de casa
    ardei-copti
    anterior
    Salata de ardei copti
    pizza de casa
    urmator
    Pizza de casa

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.