0 0
Ficat de pui invelit in bacon

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

500mg Ficat de pui
15-20 fasii Bacon
50mg Unt
Sare
Piper
Mirodenii

Ficat de pui invelit in bacon

Bucataria:
    • 40 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Ficat de pui invelit in bacon sau jambon este un preparat care merge foarte bine atat ca aperitiv cat si ca fel principal. Este foarte usor de preparat, nu necesita multe ingrediente si se gateste in maxim 40 de minute.

    Sfaturi:

    1. Cand preparati ficat, sarea se pune cand acesta este gata. Daca adaugati de la inceput, ficatul se va intari.
    2. Este bine sa adaugati putina apa in tigaia in care faceti ficatul, daca il faceti in ulei si nu in unt. Atfel se va fierbe putin si va fi mai moale.
    3. Daca nu gasiti jambon sau bacon deja feliate pe raft, cereti la magazin sa va felieze dintr-o bucata de pulpa. Sunt si mai proaspete si mai bune decat cele care le gasiti invelite in tipla.

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala bine ficatul de pui si se separa cei doi lobi, curatand eventualele vinisoare sau pielite.

    2
    Gata

    Topiti untul intr-o tigaie la foc si adaugati ficatul. Preparati pe ambele parti timp de 10 minute. Cand este gata adaugati sarea si mirodeniile si apoi dati deoparte si lasati putin sa se raceasca.

    3
    Gata

    Inveliti fiecare bucata de ficat in bacon si apoi asigurati cu una sau doua scobitori. Puneti intr-o tava, turnati deasupra zeama din tigaie (daca mai e) si putina apa.

    4
    Gata

    Dati la cuptor la 200 grade timp de 20 de minute pana cand se rumeneste. Daca considerati ca nu sunt suficient facuti, mai lasati cateva minute, dar nu mai mult, altfel ficatul se intareste.

    5
    Gata

    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ostropel de pui
    anterior
    Ostropel de pui
    pui cu cartofi la cuptor
    urmator
    Pui cu cartofi la cuptor
    ostropel de pui
    anterior
    Ostropel de pui
    pui cu cartofi la cuptor
    urmator
    Pui cu cartofi la cuptor

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.